Hopp til innhold

Han fikk 109 nye navnebrødre i Oslo i fjor

Mohammed er for tredje året på rad det mest populære guttenavnet blant nyfødte i hovedstaden.

Vålerenga

Mange foreldre i Oslo valgte i 2012 navnet Mohammed. Det heter også tidligere Vålerenga-spiller Mohammed 'Moa' Abdellaoue.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

I Oslo var Mohammed/Mohammad det mest populære guttenavnet i 2012. Sofia var mest populært på kvinnesiden.

109 personer fikk Mohammed som første fornavn, det er én gutt mer enn i fjor. 76 jenter fikk navnet Sofia.

For tredje år på rad

Mohammed er for tredje år på rad det mest populære i hovedstaden. Det viser Statistisk Sentralbyrå sin navnestatistikk for 2012.

Mohammed har ikke bare toppet navnestatistikken i Oslo i flere år, men i fjor var det også det mest populære guttenavnet i Lørenskog og Nittedal.

Navnet med utallige skrivemåter topper ikke navnestatistikken nasjonalt. Nora og Lucas var de mest populære navnene i Norge i 2012.

Emma på topp i Akershus

I Akershus er det Lucas og Emma som topper navnestatistikken. Det var 72 gutter som fikk navnet Lucas i Akershus og 49 jenter som fikk navnet Emma.

I 2011 var det Emma og Oscar som var på topp i Akershus.

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Årets navntopp

Nora og Lucas på topp

Lucas/Lukas har vært dominerende de siste fem årene og var det klart mest brukte guttenavnet i 2012. I fjor var det 527 gutter som fikk navnet Lucas eller Lukas som første fornavn.

Nora hadde ligget på «topp ti» i tolv år før det omsider ble navnetopp i fjor. Blant jentene var det 438 som fikk navnet Nora eller Norah.

Bibelske navn, utenom Lucas, har siden 2006 falt langsomt i popularitet. For sjette år på rad slutter over halvparten av jentenavnene på "a".