Hopp til innhold

Liten hjelp i utvidet akuttmottak

Akuttmottaket på Ahus skal utvides i løpet av i år og neste år, men dette vil trolig hjelpe svært lite på kapasitetsproblemene.

Ahus

Et utvidet akuttmottak på Ahus skal stå klart i løpet av 2014.

Foto: Andersen, Aleksander / NTB scanpix

Ahus skal i løpet av det neste året utvide akuttmottaket sitt for å imøtekomme den økte aktiviteten.

I korte trekk betyr det at det kommer en ny ambulansehall, et større venterom og flere plasser til mottak, diagnostikk og behandling av pasienter.

Yngve Mikkelsen

Direktør Yngve Mikkelsen ved Medisinsk divisjon på Ahus sier gevinsten ved et større akuttmottak fort vil bli spist opp.

Foto: Christine Svendsen / NRK

– Det vil bli fra ti til tolv nye plasser i det nye mottaket, forteller direktør ved Medisinsk divisjon på Ahus, Yngve Mikkelsen.

Disse sengeplassene har man sett behov for lenge. Allerede i 2011 skjønte man at akuttmottaket måtte utvides, men likevel vil ikke utbyggingen være ferdig før neste sommer.

Les også: Pasienter plassert på gymsal

– Befolkningsveksten spiser opp gevinsten

Torsdag ble 133 nye pasienter lagt inn ved akuttmottaket på Ahus. Fra onsdag av ble en gymsal tatt i bruk for å få plass til alle som kom, fredag lå 10 pasienter i denne salen.

Med et utvidet akuttmottak skulle man tro at en slik nødløsning blir unødvendig, men direktør Mikkelsen tror den fremtidige befolkningsveksten vil spise opp hele gevinsten en gang etter 2012.

– Vi ser jo for oss at vi får en økning i befolkningen på 10- 12.000 per år i mottaksområdet vårt, så kapasiteten til et nytt bygg vil etterhvert bli begrenset.