Hopp til innhold

Hafslund ansvarlig for utslipp

Energiselskapet Hafslund er ansvarlig for fyringsoljeutslippet i Akerselva.

Utslipp i akerselva

Brannvensenet jobbet på spreng onsdag morgen for å bgrense sakdene etter at så mye siom 19.000 liter fyringsolje kan ha lekket ut i elva fra Ullevål sykehus.

Foto: Tuva Gaarder Nordlie / NRK

Energiselskapet Hafslund er ansvarlig for at nesten 19 000 liter med fyringsolje rant ut i Akerselva i morges.

Utslippet kom fra Ullevål sykehus og ble stoppet i 11-tiden. Nødetatene fikk melding om utslippet like før klokken 10.00 onsdag formiddag. Ifølge brannvesenet skal det være snakk om betydelige mengder.

– Det vi har funnet ut så langt, er at det var i forbindelse med påfylling av fyringsolje, der fyringsolje har gått ut i et sluk som har gått i en overvannsledning, sier Truls Hjemtland, informasjonssjef i Hafslund.

Brannvesenet opplyser at de ikke vet hvor lang tid det vil ta å få renset elva, men håper at de vil være ferdig før det blir mørkt.

Hjemtland sier Hafslund beklager hendelsen på det sterkeste.

– Det er sterkt beklagelig. Vi har nå fokus på å hindre spredning og rydde opp, og så får vi ta en gjennomgang av hva som har skjedd og hvordan vi kan hindre at noe slikt kan skje igjen, sier Hjemtland.

Oslopolitiet opplyser at de har vært i kontakt med sykehuset og at Finans- og miljøkrimseksjonen skal etterforske saken videre.