Hopp til innhold

Rundstjålet under begravelse

Frekke tyver forsynte seg grovt i Oppsal kirke under en begravelse mandag.

Oppsal Kirke

Det var under en begravelse i Oppsal kirke mandag at tyver fant veien ned i underetasjen og stjal bilnøkler og lommebøker fra en garderobe.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

– Da begravelsen var slutt, var det noen av de som hadde deltatt i begravelsen og minnestunden som oppdaget at bilnøkler var borte fra frakkelommen som hang i en garderobe, og en så at bilen også var borte, sier menighetsforvalter Grete Mugaas i Oppsal kirke.

Tyvene fikk med seg blant annet en bil, mobiltelefoner og nøkler. Tyveriet ble meldt klokken 16.00.

– Oppsiktsvekkende

I følge politiet er det snakk om en grå Volvo XC70 som er stjålet med nøklene i.

– Garderoben der de hadde hengt tøyet er i underetasjen, så det er noen som må ha gått inn og lett seg frem til klær. Vi synes det er veldig spesielt og oppsiktsvekkende. Vi har aldri opplevd noe lignende, sier Mugaas.

– Vi kommer til å være veldig obs når vi har tilsvarende arrangement på at dører er under oppsyn eller låst. VI må oppfordre gjestene til å ikke ha noe liggende i lommene. Dette har vært en vekker for oss.

Rundstjålet under dåp

Et lignende tyveri fant sted i Grorud Kirke søndag. Da var det i forbindelse med en barnedåp.

– Da gudstjenesten var slutt, gikk familien og jeg inn i dåpssakristiet. Da vi kom dit oppdaget familiemedlemmer at flere verdisaker var borte. Det var nøkler, telefoner og lommebøker. Det hadde også forsvunnet ting fra bilene som stod utenfor, sier sogneprest Ola Beisvåg.

– Antakelig har noen gått inn hovedinngangen i kirka og inn i dåpssakristiet bakerst i kirken og kommet seg ut en sideutgang.

– Mer utsatt enn før

– Det er veldig sørgelig å slikt skjer. Det er veldig mange år siden jeg har opplevd noe tilsvarende. Det er nok 16-17 år siden.

Sognepresten tror at dette vil skje mer og mer.

– Vi som kirke må informere om at gjestene ikke skal legge igjen verdisaker noe sted. I sakristiet må vi nok få et annet låsesystem. Vi må innse at vi er mer utsatt for tyverier enn før.

Politiet har foreløpig ingen mistenkte eller observasjoner av tyvene.