Det er juletid og for mange betyr det å gjøre en ekstra innsats på kjøkkenet. Mange baker syv slag til jul, men hvilke typer må med?
NRK har intervjuet matblogger og kokebokforfatter Marit Røttingsnes Westlie om sju slag- og sju til. I fjorten dager fremover vil vi presentere en oppskrift som du kan bryne deg på.
Dagens godbit: sirupssnipper.
(Hør radioreportasjen lenger nede i artikkelen)
Til cirka 100 sirupssnipper:
Ingredienser:
120 g smør
250 g sirup
4 ss seter rømme
175 g sukker
2 ts stjerneanis
1 ts malt nellik
1 ts malt ingefær
½ kg hvetemel
ca. 250 g skåldede mandler
Slik gjør du:
Smelt smør i en stor kasserolle og tilsett sirupen. Varm den opp også slik at den blir helt rennende. Ha i resten av ingrediensene, unntatt mandlene og rør alt godt sammen. Pakk deigen inn i plastfolie og legg i kjøleskapet over natta.
Skåld mandlene. Det gjør du ved å helle kokende vann over mandlene og la dem ligge der i 4–5 minutter til du kjenner at skallet løsner. Hell ut vannet og fjern skallet. Del mandlene i to og la dem tørke.
Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og kjevl ut deigen tynt. Ta litt av deigen om gangen. Bruk linjal og skjær opp diamantformede firkanter. Legg ½ mandel på hver kjeks. Legg kjeksene over på pakepapirkledde stekebrett.
Stekes på 170 grader varmluft i 7–8 minutter. Du kan steke flere brett på én gang. Avkjøles på bakerist.
- Hør radioreportasjen: