Hopp til innhold

Reiselivet skal samarbeide tettere

Regjeringen vil ha færre reiselivsselskap her i landet og nå skal de fem vi har her i fylket bli færre.

Reiselivet i Østfold skal samarbeide tettere. Regjeringen vil ha færre reiselivsselskap her i landet og nå skal de vi har her i fylket bli færre. For noen kan en fusjon bety at de må leve i skyggen av fylkets store attraksjoner

Rundt 250 selskaper i Norge promoterer turisme i byer og regioner i Norge.

Om en uke eller to er det klart hvordan de fem reiselivsselskapene i Østfold blir til ett.

– Vi samarbeider godt allerede. Det er helt naturlig at vi slår oss sammen og samarbeider tettere, sier Bente Kjenstad Jæger, salg- og markedsansvarlig i Visit Fredrikstad og Hvaler.

LES OGSÅ:

Hva med de som ikke er store?

– Vi ser også at det kan være mer lønnsomt, legger hun til.

Like entusiastisk er ikke styrelederen i Visit Moss. Der har de ingen Gamleby, eller en Fredriksten festning å vise frem.

Styrelederen i Visit Moss spør seg om hva en sammenslåing er til nytte for de som ikke har den ene store turistmagneten.

– Den lokale forankringen er sterk i Østfold. Man føler sterkt for det man står på. Det gjør også at det blir utfordrende når man samarbeide og få til ting felles., sier Niels Wiig, styreleder i VisitMoss.

LES OGSÅ:

Gjør mer enn bare reiseliv

– Moss har masse spennende med kunst og historie og vil nyte godt av at vi får en sterkere organisasjon og at vi har ett eller to fyrtårn i Østfold, sier Bente Kjenstad Jæger.

Det er mye i Østfold som knytter turismen sammen med det andre som skjer i en kommune, og reiselivselskapene har mange andre oppgaver – oppgaver det kanskje ikke er plass til etter en fusjon.

– En del av disse selskapene på lokalt nivå gjør så mye mer enn bare reiseliv. Noen jobber med arrangementer, jobber som billettkontor og tar seg av veldig mange ting for kommunen. Det er en utfordring om hvordan man løser de oppgavene, sier Wiig.