Hopp til innhold

Etterlyst drev frisørsalong i fire år

Den voldtektsdømte irakeren har vært ettersøkt av Interpol i fire år. Samtidig har han drevet frisørsalong rett ved siden av politistasjonen i Askim.

Frisørsalong i Askim

Ved denne frisørsalongen i Askim har den voldtektsdømte mannen jobbet i fire år.

Foto: Jan Henrik Ihlebæk/NRK

Frisørsalongen ligger bare noen hundre meter fra politistasjonen i Askim.

Den 35 år gamle mannen fra Irak ble i 2008 dømt i Borgarting lagmannsrett til fire år og seks måneders fengsel for to voldtekter.

Den ene skjedde i Lillestrøm, den andre i Spydeberg. Begge i forbindelse med at mannen kjørte pirattaxi.

Men mannen møtte aldri til soning og har siden den gang vært ettersøkt av Interpol. Fredag aksjonerte politiet mot en frisørsalong som mannen har drevet de siste årene.

– Han har ikke oppholdstillatelse eller arbeidstillatelse i Norge. Driften av frisørsalongen er derfor ulovlig, sier stasjonssjef ved Indre Østfold politistasjon, Trond Widme til Smaalenenes Avis.

To menn pågrepet

Men innehaveren av salongen var ikke å se. Det var imidlertid to av hans medarbeidere, som begge ble pågrepet for å ha oppholdt seg og jobbet ulovlig i Norge.

  • Den ene mannen er 30 år og skulle egentlig ha returnert til hjemlandet Irak i 2009.
  • Den andre er en 27-åring som skulle ha returnert til Irak i 2006 – men på grunn av manglende identifikasjonspapirer slipper han ikke inn i hjemlandet.

– Det er svært vanskelig å sende papirløse irakere hjem. Uten identifikasjonspapirer er det nærmest umulig, sier gruppeleder ved utlendingsenheten, Anita Sølvberg.

Fikk tips

Stasjonssjef Trond Widme påpeker overfor Smaalenene at de prioriterer saker der de får tips, og han mener at det er viktig å slå ned på saker som gjelder ulovlig arbeid.

– På sikt er det med på bryte ned næringer. Det blir vanskelig for dem som diver lovlydig å ta opp konkurransen med dem som benytter billig, ulovlig arbeidskraft, sier Widme.

Innehaveren av frisørsalongen er imidlertid fremdeles på frifot. Ingen av de tre som er tilknyttet frisørsalongen har registrert noen bostedsadresse.

– Vi har lett etter innehaveren, men ikke funnet ham, sier Widme.