Hopp til innhold

Vil kutte i rusomsorgen

Rådmannen i Sarpsborg foreslår i sitt budsjettforslag å kutte tilbudet i rusomsorgen med over tre millioner kroner.

Unni Skaar
Foto: Odd Skjerdal / NRK

Blir forslaget vedtatt må flere tiltak avvikles. Rådmannen begrunner kuttforslaget med at kommunen ikke lenger får midler som har vært øremerket rusprosjekter.

– Jeg synes det er synd at når vi har øremerkede midler som går til prosjekter blir borte over natten. Vi har satt i gang en del prosjekter med midler fra Fylkesmannen. De midlene blir borte ved årsskiftet og da kan vi ikke videreføre prosjektene, sier rådmann i Sarpsborg, Unni Skaar.

SE VIDEO: – Frp mener de eldre er taperne

From InfoDispatcher.SingleFileImporter

Ønsket å fortsette prosjektene

Men hun sier hun gjerne skulle videreført prosjektene.

– Vi er opptatt av å ha mer langsiktig satsing. Satsing på rusomsorg i Sarpsborg er viktig og de prosjektene ønsket vi å videreføre.

– Sarpsborg Frp er sterk motstander av å kutte noe som er et økende behov i flere byer – også i Sarpsborg. Når det gjelder rusomsorgen i Sarpsborg så har vi lagt inn i hvert eneste budsjett de siste årene en økning, sier Kai Roger Hansen, nestleder i Sarpsborg Frp.

De øvrige punkter ellers i budsjettforslaget går blant annet på at kommunen ønsker å opprettholde den investeringstakten de har lagt opp til.

LES OGSÅ:

Merker kuttene i administrasjonen

– Det er nye skoler, sykehjem, mye på samferdsel og barnehager som er krevende. Vi har et etterslep på gamle bygg og trenger volumøkninger, sier hun.

De som kommer til å merke kuttene mest er sentraladministrasjonen og skoler.

– Når det gjelder skoler, så er mye knyttet til spesialpedagogiske tiltak og noe generelt på skolen. Vi har også noe kutt på pleie- og omsorgstjenester, sier hun.

På sykehjemmene i Sarpsborg er eneromsdekningen kun på 72 prosent. Over de neste åra skal tallet økes til 88 prosent.