Hopp til innhold

– Dette er et kvalitetsstempel

Er du opptatt av om hotellet eller restauranten du besøker har gode arbeidsforhold for sine ansatte? Se etter «Fellesmerket».

Er du opptatt av om hotellet eller restauranten du besøker har gode arbeidsforhold for sine ansatte? Da kan du nå se etter et spesielt klistremerke, for i dag ble nemlig "Fellesmerket" offisielt innført. Og Østfold er først ute.

Nå kan du se etter et spesielt klistremerke, for i dag ble nemlig «Fellesmerket» offisielt innført.

«Fellesmerket» skal fortelle om en bedrift har en tariffavtale for sine ansatte.

– Den var bra. Det er en kul logo for å faktisk vise at man har tariffavtale, sier Erik Kollerud, hotellgjest på Quality Hotell i Sarpsborg.

LES OGSÅ:

Mener det er et kvalitetsstempel

Fagforeningen Fellesforbundet har fått med seg alle medlemsbedriftene sine innenfor blant annet hotell- og restaurantbransjen i Østfold til å bruke det.

– Vi følte at det er et behov for å vise hvilke bedrifter som har tariffavtale for sine ansatte. Det er ikke slik at vi kan påstå at bedrifter uten tariffavtale ikke har ordnede forhold, sier Trude Tinnlund, leder av Fellesforbundet avdeling 851 Østfold.

– Vi kan derimot påstå at der det er en tariffavtale gjort gjeldende, så er det på en måte et slags kvalitetsstempel på at ting er i orden, sier hun.

Og de 40 bedriftene som har tariffavtale med fellesforbundet i Østfold setter pris på initiativet.

LES OGSÅ:

Ønsker en landsdekkende ordning

– Vi ser på dette som et kvalitetsstempel, for bedriften. Vi ser også at det er mer viktig nå – ikke bare i offentlige bedrifter, men også i det private næringsliv – at de er opptatt av å legge konferansene og sine ansatte til hoteller som har ordnede forhold og tariffavtaler, sier Marit Bjørnland, direktør ved Quality Hotel Sarpsborg.

Nå ønsker Fellesforbundet at «Fellesmerket» kan strekke seg utenfor Østfolds grenser.

– Vi ønsker en landsdekkende ordning, så vi har bevisst ikke brukt forbundslogo eller en annen logo i det registrerte varemerket, sier Tinnlund.

Gjestene også positive til at ordningen spres videre.

– Det at man promoterer og viser frem at man har tariffavtale er viktig for meg som gjest, mener Erik Kollerud.

I første omgang blir merket brukt innenfor følgende bransjer i Østfold:

  • Hotell, restaurant og reiseliv
  • Grafiske fag (Trykkerier, aviser, reklamebyråer, bokbinderier m.m.)