Sarpsborg 08 ble ydmyket på hjemmebane

I en kamp hvor Sarpsborg 08 måtte vinne for å holde på andreplassen i årets 1.divisjon, gikk alt galt. De blå tapte til slutt 3-0 hjemme mot Sandefjord.

Trener Roar Johansen vil sette en stopper for Odds medaljehåp. Her med Claes og Joackim Jørgensen.

Det ble et lite flatterende 0-3 tap hjemme for Sandefjord for Roar Johansens Sarpsborg 08.

Det begynte derimot lovende for hjemmelaget. I starten av kampen var det en jevnspilt affære, men 08 tok mer og mer utover i omgangen.

Høyreiste Øyvind Hoås burde også gitt vertene ledelsen til pause, men headingen hans traff tverrliggeren.

Ble ydmyket etter pause

Andre omgang startet med hjemmelaget som det førende laget, men på en corner i det 56. minutt glapp det.

Etter en stygg feilberegning fra Sarpsborg 08-keeper Haraldur Björnsson, kunne Panajotis Dimitriadis lett sette ballen i mål.

Og etter scoringen fikk bortelaget blod på tann. De kjørte på og fikk belønning kun drøye ti minutter senere.

Denne gangen var det Cato Hansen som kunne sette ballen i mål etter en kontring.

Det skulle ikke ta mer enn fem minutter før gjestene var frempå igjen. Denne gangen ved Cheikou Dieng.

På et innlegg fra tidligere målscorer Hansen, fikk Dieng stå helt umarkert og skyte. Det første forsøket gikk i Christian Brink, men på returen gjorde han ingen feil, og plasserte ballen i hjørnet.

Dramatisk i sluttminuttene

Selv om hjemmelaget aldri maktet å sette inn en reell sluttspurt, ga de seg ikke. I det 82. minutt ble Martin Wiig tildelt straffe etter at Sandefjord-keeper Iven Austbø feide han ned.

Straffen var det stjernespiss Øyvind Hoås som skulle ta, men som i første omgang satte han også denne i tverrliggeren.

Dermed stod resultatet seg ut kampen, og Sandefjord kunne juble for en svært viktig seier.

Dette resultatet gjorde at Sarpsborg falt én plass ned på tabellen, og ligger nå på 3. plass, ett poeng bak nettopp Sandefjord og med én kamp til gode.