Hopp til innhold

Styrelederen tror flyplassen vokser bedre uten Avinor

– Østfold er best tjent med at Moss lufthavn Rygge ikke er eid av Avinor, sier styreleder for Rygge sivile lufthavn AS, Svein Hurlen.

Michael O`Leary på Moss lufthavn Rygge. Til høyre, Svein Hurlen, styreleder i Rygge Sivile Lufthavn.

Svein Hurlen (til høyre) møter her Michael O`Leary fra Ryanari. Hurlen tror Moss lufthavn Rygge vokser bedre uten at Avinor er på eiersiden.

Foto: Holm, Morten / SCANPIX

Senterpartiets programkomité har foreslått at Avinor bør overta de private lufthavnene på Torp og Rygge.

– For oss har det alltid vært viktig å få til en motor for utvikling av hele Østfold-regionen. Det tror jeg gjøres bedre i konkurranse med Avinor enn med Avinor som eier, sier Hurlen til NRK.no.

LES OGSÅ:

Tror de kan tjene penger

Heller ikke eierne av Moss lufthavn Rygge er spesielt hissige på å kvitte seg med lufthavnen, selv om de har investert mange hundre millioner kroner, og så langt har fått lite igjen.

– Nå har vi en positiv kontantstrøm på Rygge og vi vil vokse videre. Jeg tror ikke dette er et håpløst økonomisk prosjekt for eierne. Jeg tror vi nå har gode muligheter til å tjene penger, mener Hurlen.

Også i Vestfold er det lunkne reaksjoner, Sandefjord-ordfører Bjørn Ole Gleditsch fra Høyre mener Sp-forslaget grenser til kommunisme, skriver Finansavisen.

– De tror vel ikke vi er så dumme at vi gir fra oss Torp frivillig. Det er så fjernt fra virkeligheten som man kan komme. Skal vi først selge, så ville jeg ha solgt til private eiere, sier Gleditsch, som også er styreleder ved Sandefjord lufthavn.

LES OGSÅ:

Uenig med eget parti

Leder i Østfold Senterparti, Per Inge Bjerknes, sa i går at han er uenig med sitt eget parti i saken.

– For Østfold Sp er det viktig at Rygge kan utvikle seg videre som en motor for fylket og som en flyplass med et tilbud for innbyggere og næringsliv. Hvem som eier flyplassen er ikke isolert sett det viktigste, men jeg mener at vi i dag har gode og langsiktige eiere, sier Per Inge Bjerknes til NRK.no

Ifølge Sps utkast til nytt partiprogram, går partiet inn for at Avinor tar over Moss lufthavn Rygge og Sandefjord lufthavn Torp.

Partiet mener dette må gjøres for å verne om hovedflyplassen på Gardermoen.