Hopp til innhold

Kan gå mot raskt salg av Borregaard

Borregaard kan bli solgt, og det fort.

Borregaard, Sarpsborg
Foto: Rainer Prang / NRK

– Det kan gå fort nå. Det drar seg til. Mye kan være over på en uke, sier hovedtillitsvalgt Åsmund Dybedahl til Dagens Næringsliv.

Tre bud

Ifølge Dybedahl skal Orkla ha fått minst tre bud på den Sarpsborg-baserte bedriften.

– Etter det jeg har fått vite, er det lagt inn tre bud som nå behandles. To av budene skal være amerikanske, det ene fra Buckeye Technologies, produsent av spesialcellulose og en av våre konkurrenter. Det andre skal være fra et privat oppkjøpsfond, også det amerikansk. Det tredje budet skal være fra en norsk gruppering og vi legger ikke skjul på at det er langt å foretrekke for oss, sier han.

– Sannsynligheten for salg har økt

Onsdag denne uken ble det klart at Orkla har sendt søknad til Oslo Børs om at Borregaard blir tatt opp på børsen.

Analytiker Preben Rasch-Olsen i Carnegie mener sannsynligheten for et salg har økt, men tror ifølge DN at det ender med børsnotering.

– Det virker som det finnes noen kjøpere der ute. Ledelsen har også gjort mer for å rendyrke Borregaard, som gjør det noe enklere å selge, sier Rasch-Olsen til DN.

Ordknapp eier

Orkla ønsker selv ikke å si så mye.

– Vi holder alle muligheter åpne. Hvilken løsning som er best for Orkla, kommer an på hvordan innretningen blir, sier Håkon Mageli, kommunikasjonsdirektør i Orkla til næringsavisen.