Hopp til innhold

FFK sliter med forsterkninger

I går sa Lillestrøm et klart nei til å låne ut spissen Fredrik Gulbrandsen.

Fredrik Gulbrandsen

Fredrik Gulbrandsen blir ikke å se i Fredrikstad-drakt denne sesongen.

Foto: Junge, Heiko / Scanpix

– Fredrikstad tok i går kontakt for å høre om mulighetene for et lån av Fredrik Gulbrandsen ut året. Til det har vi svart at det ikke blir aktuelt denne høsten, sier sportsdirektør i Lillestrøm, Torgeir Bjarmann til NRK.no.

FFK har hatt et ønske om å låne den snart 20 år gamle spissen, som har slitt med skader i år og bare har spilt fire kamper denne sesongen.

Men Lillestrøms sportsdirektør Torgeir Bjarmann sier det aldri var aktuelt å låne Gulbrandsen ut til Fredrikstad Fotballklubb.

– Fredrik har vært langtidsskadet, og har ikke kamptrening. Vi bygger ham opp nå og vi har tenkt til å bruke ham selv. Både for å holde Fredrikstad bak oss, og for å klatre oppover på tabellen.

Sliter med å hente forsterkninger

FFK

Sportslig leder i Fredrikstad, Joacim Jonsson sliter med å få napp på spisser.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX
Trond Amundsen

Fredrikstad-trener Trond Amundsen håper at klubben klarer å hente inn en ny spiss før overgangsvinduet stenger på fredag.

Foto: Tor René Stryger/NRK
Vidar Martinsen

Midtstopper Vidar Martinsen sier at nye spisser ikke nødvendigvis sikrer plassen i eliteserien.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Etter det NRK kjenner til skal klubben også ha vært ute etter Azar Karadas, men samtalene skal ha brutt sammen på grunn av økonomi.

Karadas signerte mandag kveld en kontrakt ut sesongen med Sogndal.

Forrige uke glapp Morten Moldskred på målstreken på grunn av skatteregler i Danmark, skriver f-b.no.

Klubben har også hatt spillere som danske Radivoje «Rajko» Lekic, Argenis Fernández Zapata fra Costa Rica, og den tidligere Premier League-proffen Henri Camara på prøvespill.

Ingen av dem er aktuelle for kontrakt på det nåværende tidspunktet.

– Argenis kan det bli aktuelt å hente til neste sesong. Han skal passe inn i miljøet her også, og med spillere fra Costa Rica så pleier det å ta litt tid. Det gjorde det med både Christian Gamboa og Celso Borges også, har sportslig leder Joacim Jonsson i FFK tidligere sagt til NRK.no.

– Spisser redder ikke automatisk plassen

Klubben har allikevel ikke gitt opp å hente forsterkninger før overgangsvinduet stenger 31. august.

Etter 1–3 for Aalesund i går er FFK enda nærmere nedrykk. Laget trenger offensive spillere, sier trener Trond Amundsen.

– Jeg håper at vi kan få inn offensive spillere, vi jobber fremdeles med det.

Forsvarsspiller Vidar Martinsen ser gjerne at klubben henter inn en spiss eller to, men han mener at det ikke betyr alt for FFK.

– Nei, det er ikke løsningen, men det kan hjelpe oss. Jeg vet at det er vanskelig for dem å få inn en spiss, og at Joacim jobber ekstremt hardt for å få det til. Vi trenger spisser, men at vi får inn to spisser gjør ikke automatisk at vi klarer å holde oss i eliteserien, sa han til NRK.no etter kampen mot Aalesund.

Det har ikke lykkes NRK å få kontakt med Joacim Jonsson tirsdag. Men til VG sier han følgende:

– Vi er bare to-tre personer som jobber med det sportslige. Klubber i 3.- og 4. divisjon har et større apparat rundt. Vi gjør ikke noe annet enn å jobbe.