Hopp til innhold

– FFK kan søke om å flytte til Toppserien

Det er store kontraster hos fylkets to beste fotballklubber i øyeblikket.

Cato Haug

Daglig leder i Sarpsborg 08, Cato Haug er i godt humør om dagen.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Mens Fredrikstad Fotballklubb har ligget på nedrykksplass til førstedivisjon store deler av sesongen, klatret erkerivalen Sarpsborg 08 opp til opprykksplass til Eliteserien etter helgens 4–0 seier over Strømmen.

De store kontrastene som vises i Østfoldfotballen i øyeblikket kan ende med et tronskifte i fylket. Helt greit, synes daglig leder i Sarpsborg, Cato Haug.

– Jeg hadde ønsket meg to lag fra Østfold i eliteserien, jeg synes at de to kampene er de fineste oppgjørene i Norge. Men når det ikke ser ut til å bli to lag, så er det ikke noen tvil om hvilket lag jeg ønsker skal være der, smiler han.

– Stemningen er god i Fredrikstad

Trond Amundsen

Fredrikstad-trener, Trond Amundsen sier at stemningen i klubben er god, til tross for at de ligger an til direkte nedrykk.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Laget som gjerne kalles «lillebror» av naboene litt lenger ned Glomma har nå 32 poeng, og er på direkte opprykksplass. I Eliteserien har Fredrikstad bare 15 poeng. Det betyr direkte nedrykk, dersom rødbuksene fortsetter å tape kamper, som mot Viking i helgen.

Trener Trond Amundsen sier derimot at stemningen i klubben fremdeles er god, til tross for 0–3 tapet mot sidissene.

– Stemninga er faktisk veldig bra og gutta smiler og er fornøyde. Vi har hatt en evaluering, og vi har kjempetro på at dette skal ordne seg, sier han.

Amundsen legger til at tapet mot Viking føltes bittert, sett ut ifra spill og sjanser, og han innrømmer at det er en stor utfordring å være trener for et Fredrikstad-lag som har vært utsatt for skader, karantener og spillersalg.

– Vi mistet åtte av spillerne fra startelleveren i fjor, i tillegg har vi mistet to-tre spillere i dette overgangsvinduet. Det er utfordringer forbundet med å til en hver tid måtte jobbe med et nytt lag, og ikke få satt en startellever.

Sarpsborg kan få to topplag i 2013

Og skulle det gå galt for Fredrikstad, kom ledelsen i Sarpsborg 08 på et alternativ under dagens morgenmøte.

– Det som er helt sikkert er at de ikke kommer til å ha noe damelag i Toppserien. Hvis ikke de søker om å få flytte herrelaget sitt ditt da, det er jo et alternativ, sa Haug til latter fra de andre oppmøtte.

Den daglige lederen var imidlertid raskt ute med å gjøre om spøken til skryt av egen klubb.

– Vi må ikke glemme at vi faktisk har to lag som kan spille i øverste divisjon neste år. Damelaget vårt ligger på kvalik til Toppserien. Vi har to lag i interkretsserien for junior, og et rekruttlag i 3. divisjon, det er bra det.

Sarpsborg 08

Stemningen på kontoret til Sarpsborg 08 var god dagen etter at de klatret til opprykksplassen i 1. divisjon.

Foto: Tor René Stryger/NRK