Hopp til innhold

Gir ikke opp VM-drømmen

Etter svenskerally i februar forsvant plutselig Eyvind Brynildsen fra norsk rally. Nå er han på vei tilbake igjen.

Eyvind Brynildsen

Eyvind Brynildsen kjørte WRC i februar. Så rammet sykdom familien og Eyvind måtte ha fokus på familiebedriften fremfor rally.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Eyvind Brynildsen

Rally Finnskog ble WRC-debuten til Eyvind Brynildsen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Han fikk sin drømmedebut i WRC-klassen og gjorde sine saker bra med en åttendeplass og VM-poeng i Sverige. Så rammet sykdom familien og Eyvind Brynildsen måtte prioritere.

– Da pappa ble syk i april måtte jeg gjøre litt om på planene. Jeg ble enig med teamet Adapta om at jeg skulle bli hjemme og ta pappas jobb og legge rallysatsingen litt på is, forteller Eyvind Brynildsen til NRK.no.

– Jeg har fått så mye hjelp hjemmefra, så nå var det min tur til å gjøre noe i gjengjeld, legger han til.

LES OGSÅ:

Skulle kjøre tre VM-løp i år

Planen til Brynildsen var egentlig å kjøre minst tre VM-løp i år i tillegg til å fullføre NM.

– Sesongen har blitt satt litt på vent. Jeg har nok vært fysisk forberedt til å kjøre i år, men jeg har nok ikke vært psykisk forberedt. Kan man ikke gjøre ting 100 prosent, så er det like greit å stå over, sier han.

Men han har på langt nær gitt opp VM-drømmen. Får han samlet nok sponsorpenger, så blir det i alle fall ett løp til i år.

– Planen er å kjøre de to siste NM-rundene i Telemark og Hedmark. Det jobbes også med å få kjøre ett VM-løp.

LES OGSÅ:

Har kun fokus på WRC

Rally Tyskland var et av løpene som var aktuelle for Våler-føreren, men etter at teamkollega Mads Østberg krasjet en av bilene i Rally Bohemia ble løpet uaktuelt. Spania eller Wales ser nå ut til å bli løp som kan være hans VM-comeback.

– Jeg har kjørt de lavere klassene i så mange år, at jeg føler det er på tide at jeg tar steget opp i WRC-klassen. Det er derfor jeg også kun har fokus på dette. Det er WRC jeg vil kjøre, sier han.

– Jeg så i svenskerally at jeg holder følge med de beste. Det var et strategisk bra gjennomført løp. Farta mi er god nok, nå trenger jeg bare mengdetreningen, sier han.

SE VIDEO: Brynildsen om den store guttedrømmen

Video Brynildsen om den store guttedrømmen

Brynildsen om den store guttedrømmen