Hopp til innhold

Drømmer om Real Madrid

Men enn så lenge spiller Tarik Elyounoussi for FFK, etter at overgangen til italienske Pescara ikke ble noe av.

Tarik Elyounoussi

Tarik Elyounoussi fulgte magefølelsen, og bestemte seg for ikke å signere for italienske Pescara.

Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix

– Hvis jeg skal velge drømmeklubben måtte det ble Real Madrid i Spania. Det er en klubb jeg har vært fan av siden jeg var seks år. Den spanske ligaen synes jeg har fin og teknisk bra fotball, sier Tarik Elyounoussi til NRK.no

Det blir ikke Serie A-spill på FFKs landslagsspiss etter at han bestemte seg for å bli i Fredrikstad. Etter både å ha vært og sett på forholdene i Italia og bestått den medisinske sjekken, endte det likevel med at Tarik bestemte seg for å bli i FFK.

– Alle som har greie på fotball vet at en ung mann har ambisjoner. Jeg har veldig lyst til å prøve meg i utlandet igjen. Derfor er det ekstra viktig å være sikker i den klubben man går til.

– Jeg er avhengig av spilletid

Og det var nettopp det som stoppet ham denne gangen. Han valgte å følge magefølelsen.

– Det var et vanskelig valg, og jeg brukte lang tid på å bestemme meg. Det som gjorde utslaget var følelsen av å dra til noe som var litt usikkert. Det var magefølelsen som gjorde at det ikke ble noe av.

– Det er også viktig å velge den riktige klubben i forhold til landslagsspill. Nå har jeg spilt meg til en plass på laget. Og da er jeg avhengig av spilletid og at det er bra i den klubben jeg drar til.

Gode nyheter for FFK

I juni tok den italienske Serie A-klubben Pescara kontakt med FFK angående et mulig kjøp av spissen. FFK godtok også et formelt bud på juvelen. Men nå blir det altså ikke noe av.

– Det var en gledelig nyhet. Tarik er utrolig viktig for oss sportslig, men også som en ambassadør for klubben, sier FFK.trener Trond Amundsen.

Treneren understreker at «spillere kommer og spillere går», og at det er noe de er vant til å forholde seg til i klubben.

– Det betyr bare at vi hele tiden på holde oss oppdatert på alternativer. Det tar vi med veldig stor ro. Vi unner ham å komme seg ut hvis det rette tilbudet kommer på plass.

Stenger 1. august

Overgangsvinduet stenger 1. August. Et overgangsvindu er de periodene av året hvor det er tillatt for en fotballklubb å hente inn nye spillere fra andre klubber.

Klubber kan inngå avtaler om overganger for spillere utenfor disse periodene, men spillere kan ikke bli spilleberettiget for en ny klubb utenfor overgangsvinduet.

– Akkurat nå tenker jeg ikke så veldig mye lenger enn FFK. Det er klart det kan skje ting før 1. august, men det er ikke så mange aktuelle.