Hopp til innhold

Tore Jobs gir seg i Sparta

Tore Jobs har valgt å fratre stillingen som daglig leder i Sparta Sport AS med virkning fra i dag.

Leder i Sparta Sport AS -Tore Jobs
Foto: NRK

I en pressemelding skriver klubben at dette begrunnes med at man etter en grundig prosess knyttet til klubbens videre utvikling har kommet til at dette er til det beste for begge parter.

– Styret takker Tore Jobs for den innsatsen han har gjort som daglig leder i klubben gjennom mer enn åtte år. I den perioden har klubben hatt en fantastisk utvikling både med tanke på sportslig utvikling, resultater og arrangement, står det på nettsidene.

Ordknapp Jobs

Da NRK.no var i kontakt med Tore Jobs tidligere i dag ønsket han ikke si for mye om situasjonen.

– Ingen ting er skrevet ned. Vi har ikke hatt noen møter hvor vi har konkludert. Vi er inne i en evalueringsprosess på hva vi kan gjøre for å bli bedre, sa han.

Lokalavisen SA.no skrev tidligere i dag at Sparta bryter samarbeidet med Tore Jobs og at partene er i ferd med å bli enige om en sluttavtale.

Avisen skriver videre at to år med underskudd sannsynligvis har spilt en rolle i Sparta-ledelsens vurdering.

To seriegull med Jobs

Tore Jobs trente Sparta til seriegull i 1986. Senere var han blant annet i Vastra Frolunda og assisterende landslagstrener.

Han har også vært daglig leder i Moss Fotballklubb. I sin annen periode i Sparta har Jobs sammen med blant annet Sjur Robert Nilsen og Morten Carlsson bygd opp laget til å bli blant Norges beste.

Det er blitt både NM-tittel og to seriegull. Omsetningen har vært på 17 millioner.