Grov keepertabbe senket Sarpsborg

Sarpsborgs seiersrekke på bortebane er brutt. Ullensaker/Kisa beholder topplassen i 1. divisjon etter 2–1 seier.

Øyvind Hoås

GOD HOÅS. Øyvind Hoås utgjorde et konstant problem for Ullensaker/Kisa-spillerne, men klarte ikke å score.

Ull/Kisa–Sarpsborg 08 1–2

En grov tabbe fra Sarpsborg-keeper Haraldur Björnsson ødela bortelagets muligheter til å ta ferie på tabelltoppen.

Målvakten var ute og plukket et innlegg etter 82 minutter, og skulle sette raskt i gang, da Ull/Kisas Steevan Dos Santos stilte seg opp foran ham og hindret utsparket.

Björnsson ble åpenbart irritert og protesterte ved å skyte ballen i ryggen på innbytteren. Ballen spratt tilbake og trillet i nettet. Til store protester fra islendingen.

– Det er en klar personlig feil av Haraldur (Björnsson) som velger å ta utspillet i den situasjonen. Han burde flyttet seg til siden eller ventet. Eller for å gjøre det enkelt: Han kunne gjort alt annerledes enn det han gjorde. Nå blir det ikke særlig moro å ta sommerferie, og jeg regner med at tre- fire dager går med til å nullstille seg, sier trener Roar Johansen til sa.no.

Se den utrolige tabben her!

Det var Sarpsborg 08, som kom best i gang på Jessheim i toppoppgjøret mot Ullensaker/Kisa.

Øyvind Hoås og Martin Wiig trillet ball i hatt med Ull/Kisa de første minuttene, men Wiigs skudd etter ca. fem minutter gikk rett på tidligere Mossekeeper Arnold Origi.

Deretter kom Ull/Kisas mål etter drøye fem minutter ved Henrik Nordnes, som fikk stå temmelig umarkert etter et innkast, og headet ballen inn.

Sarpsborg 08s Øyvind Hoås utgjorde en konstant trussel mot Ull/Kisa, og hadde ballen mye i 1. omgang.

Hoås hadde både skudd og headinger på mål, uten å få uttelling.

I det 42. minutt gjorde Ull/Kisa-keeper en fantastisk redning, da han fikk en suser av et skudd på seg fra Martin Wiig.

Origi ga retur til Hoås, som heller ikke han klarte å overliste Ull/Kisa-keeperen.

Snytt for straffe?

Som spådd på forhånd av Sarpsborg 08s trener Roar Johansen, ville Ullensaker/Kisa komme til å spille godt organisert defensivt.

Laget fra Jessheim var kompakte bakover, men det glapp for Arne Erlandsens lag ved et par anledninger, der Sarpsborg 08 burde ha hatt mål, og det hadde heller ikke vært ufortjent.

Øyvind Hoås kom også i fokus, da en Ullensaker/Kisa-spiller headet en ball i hånda på ham, og det ble ropt etter straffe fra Erlandsen-benken og fra tribunene.

Men dommeren lot seg ikke påvirke, og episoden endte som corner uten uttelling for hjemmelaget.

Ble springende imellom

Sarpsborg 08 startet 2. omgang, som de hadde startet første.

Østfold-laget trillet ball, og Ull/Kisa-spillerne ble springene mye imellom, uten å få låne ballen.

I det 50. minutt fikk Sarpsborg 08 en ny stor sjanse, da Øyvind Hoås mottok en pasning, som han forsøkte å lobbe over Arnold Origi uten å lykkes.

To minutter etter, klinte den tidligere Lyn-spilleren Kim Holmen til og økte nesten ledelsen for Ull/Kisa.

Skuddet gikk via en Sarpsborg 08-spiller, i tverrliggeren og ut.

Fikk hull på byllen

Origi hadde bokstavelig talt hendene fulle utover i 2. omgang, og gjorde en kjempekamp for hjemmelaget.

Da det ble dømt straffe i det 61. minutt hadde imidlertid Ull/Kisa-keeperen ingen sjanse.

Straffen kom etter en situasjon, der Sarpsborg 08s Mohamed Elyounoussi var på vei igjennom mot mål innenfor 16-meteren, og ble lagt ned.

Dommeren var tydelig på at det dreide seg om en straffe, og Sarpsborg 08 reduserte til 1–1 ved Nicolay Solberg.

Wiig holdt i 67

Etter 67 minutter forlot Martin Wiig banen til fordel for Morten Giæver.

Wiig, som pådro seg en skade i forrige kamp mot Bærum, har brukt uka godt til å komme til hektene.

Han var en viktig spiller for Sarpsborg-laget i kampen på Jessheim med flere gode muligheter.

Ti minutter etter forlot Mohamed Elyounoussi banen, og inn kom Mehmed Divanovic for Sarpsborg 08.

Arne Erlandsen

SÅ SEIERSMÅLET FRA TRIBUNEN. Arne Erlandsen kokte helt over, og ble bortvist fra laglederbenken.

Erlandsen bortvist–hjemmelaget sikret seier

Arne Erlandsen, som har trent Ullensaker/Kisa med suksess fra 2. divisjon og til topps i 1. divisjon på kort tid, lot sinnet løpe helt av med seg i 2. omgang, og påkalte seg dermed dommerens oppmerksomhet.

De siste 10 minuttene av kampen måtte Erlandsen se fra tribunen.

Derfra kunne han se laget sitt gå opp til 2–1 etter en situasjon, der Steevan Humberto Fortes Dos Santos til slutt ble kreditert for scoringen, etter å ha fått ballen skutt i ryggen av 08s keeper.

Mot slutten presset Sarpsborg 08 hardt på, og da det ble lagt til fire minutter ble det hett rundt ørene på hjemmelagets spillere, som måkte unna alt de kunne.

Måkingen holdt, og tre poeng ble sikret.