– Det går kaldt nedover ryggen på oss alle

Sandefjords midtbanespiller Kenneth Dokken ble liggende etter en hodeduell på overtid mot Sarpsborg 08.

Kenneth Dokken

Sandefjords Kenneth Dokken fikk en stygg smell i hodet under kampen mot Sarpsborg. Her fra tiden i Odd Grenland.

Det ble en dramatisk avslutning på kampen mellom Sarpsborg 08 og Sandefjord søndag ettermiddag.

Sarpsborgs forsvarsspiller Kjetil Berge var uheldig da han skallet til Kenneth Dokken i en hodeduell på overtid.

Begge spillerne ble liggende på banen i flere minutter etter sammenstøtet mens de fikk behandling.

Kjetil Berge fikk et stygt kutt i panna, men kunne spille de siste minuttene. Kennet Dokken ble fraktet ut av banen på båre.

– Det går kaldt nedover ryggen på oss alle, når Kennet Dokken blir båret ut med nakkekrage på slutten her. Alle våre tanker går til han, det er trist når sånt skjer. Heldigvis går det bra med Kjetil, sier Sarpsborg-trener Roar Johansen til Radio Prime Sarpsborg rett etter kampslutt.

Hoås med vakker scoring

Øyvind Hoås

Øyvind Hoås scoret to vakre mål for Sarpsborg 08 mot Sandefjord.

Før den stygge episoden var det bortelaget som var sterkest i Sandefjord.

– Øyvind Hoås er en spiller som spiller med lave skuldre og som gjør akkurat som han vil utpå der, uttalte Sandefjord-trener Arne Sandstø før kampen.

Og det var nettopp det den to meter lange spissen gjorde i søndagens oppgjør – han gjorde som han ville.

Etter bare et kvarter noterte spissen seg for sitt første mål for sesongen, da han nærmest stillestående lobbet ballen over en sjanseløs Iven Austbø fra omtrent 20 meter.

Dermed var sarpingene i rute til å ta en svært etterlengtet borteseier.

Ikke vunnet på bortebane siden 2010

Laget hadde nemlig ikke vunnet en seriekamp på bortebane på ett og et halvt år før dagens kamp. Sist var i 3–2 seieren over Sandnes Ulf i nest siste serierunde i 1. divisjon i 2010.

I fjorårssesongen vant laget riktignok på bortebane mot både Sprint/Jeløy og Bærum i NM, men i eliteserien ble status på bortebane tre uavgjort og tolv tap.

Sandefjord satt da også en støkk i de tilreisende supporterne de rullet opp et vakkert angrep på venstresiden like etter 40 minutter. Et godt innlegg fra Kristian Brix ble ekspedert i mål av Jo Sondre Aas.

Men bare to minutter senere var Øyvind Hoås på plass igjen. Nicolay Solberg la inn fra høyre, og helt alene foran mål kunne den to meter lange spissen enkelt dunke ballen i mål på hel volley.

– Jeg er matt og utkjørt

Like før slutt fikk Hoås også muligheten til å sikre hattrick, men skuddet fra seks meter gikk like over.

Roar Johansen, Sarpsborg 08

Sarpsborgs trener Roar Johansen var sliten, men fornøyd, etter 2–1 seieren over Sandefjord.

Sandefjord-spillerne ropte på straffe etter 85 minutter, da Sarpsborgs sisteskanse Haraldur Björnsson felte Kenneth Dokken innenfor 16-meteren, men det ble bare hjørnespark.

På hjørnesparket var midtstopper Yaw-Ihle Amankwah svært nære en utligning, men headingen endte en halv meter over mål.

Det var dermed Sarpsborg 08 som kunne ta med seg alle de tre poengene fra Sandefjord.

– Jeg er rimelig matt og utkjørt etter å ha pisket på spillerne i 90 minutter. Slike seire er helt fantastiske. Vi bretter opp ermene, og å gutta vinne duellene utpå her er ulidelig godt, sier Johansen.