Hopp til innhold

Peterson trues på nytt av konkurs

I går ble det kjent at Peterson selges til nye eiere. I dag kommer nyheten om at bedriften igjen er truet av konkurs.

Peterson Moss

260 arbeidsplasser står i fare ved Peterson i Moss.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Sist Peterson hadde kniven på strupen var i 2010. Da slet bedriften med å betale leverandørgjelden og måtte inngå gjeldsforhandlinger for å unngå konkurs.

Nå er Peterson igjen i trøbbel. I en pressemelding sendt ut i dag fremgår det at bedriften ikke klarer å betale leverandørgjelden og derfor har besluttet å fremme begjæring om offentlig akkord.

Fristen til å få kuttet gjelden er satt til sommeren, ifølge Moss Avis. Hvis ikke står de 260 arbeidsplassene i fare.

– Vi beklager sterkt nok en gang å måtte gå til det skritt å begjære offentlig gjeldsforhandling i Peterson Paper Moss AS. Imidlertid er vi av den oppfatning at alle impliserte parter er best tjent med at vi sikrer fortsatt drift av virksomheten, samtidig som vi får en ryddig og åpen prosess som sikrer likebehandling av kreditorene, sier styreleder Olav Kjell Holtan.

LES OGSÅ:

Støttes av de nye eierne

Krisemeldingen kommer altså bare en dag etter at det ble kjent at bedriften er solgt til Pemco AS.

Salget var en forutsetning for at bedriften kan klare å holde hjulene i gang frem til gjeldsforhandlingene eventuelt er i havn.

– Dette har vært en forutsetning for å kunne iverksette en akkordprosess i Peterson Paper Moss AS. Gjennom garantistillelser fra de nye eierne blir det mulig å få på plass tilstrekkelig likviditet til å sikre fortsatt drift av selskapet gjennom akkordperioden, skriver Holtan i pressemeldingen.

Ifølge styrelederen har løsningen full støtte hos de nye eierne, Pemco AS.