Hopp til innhold

Harald Zwart klar for ny storfilm

Skal regissere filmatiseringen av Cassandra Clares bestselgende bokserie «The Mortal Instruments».

Harald Zwart

Harald Zwart får gode skussmål fra produsent Robert Kulzer.

Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Harald Zwart har tidligere stått bak Hollywood-produksjoner som «One Night at McCool's» og ikke minst «The Karate Kid», som spilte inn i overkant av to milliarder kroner på verdensbasis.

Nå har han blitt hentet inn av Constantin Film og Unique Features for å regissere filmatiseringen av Cassandra Clares bestselgende bokserie «The Mortal Instruments».

– Harald Zwart forstår virkelig det visuelle og hjertet av The Mortal Instruments. Det var helt avgjørende for oss. Å ha Cassandra Clares støtte og samarbeid gjennom hele prosjektet har vært spesielt givende, sier produsent Robert Kulzer.

Kulzer har blant annet produsert De tre Musketerer, med Orlando Bloom og Mads Mikkelsen på rollelisten, og de fire Resident Evil-filmene.

– Den perfekte Clary

Lily Collins

Britiske Lily Collins har fått hovedrollen i filmen.

Foto: MARIO ANZUONI / Reuters

I den første boka i serien, The Mortal Instruments: City of Bones, oppdager en tilsynelatende vanlig tenåring, Clary Fray, at hun er etterkommer av en av en rekke med skyggejegere, en hemmelig gruppe med unge halvengler låst i en gammel kamp for å beskytte vår verden mot demoner.

Etter at moren hennes forsvant, ble Clary nødt til å slå seg sammen med en gruppe med skyggejegere, som introduserte henne for en farlig underverden i New York, fylt av demoner, trollmenn, vampyrer, varulver, og andre dødelige skapninger.

Hovedrollen som Clary Fray skal spilles av 22 år gamle Lily Collins fra England. Collins er for tiden aktuell som Snøhvit i filmen «Mirror Mirror», som har Julia Roberts i rollen som den onde dronningen.

– Lily er den perfekte Clary, sier Kulzer.

Opptaksstart er ventet å være 15. august i Toronto.