Hopp til innhold

– Det er nå VM virkelig starter

Petter Solberg har brukt tid på å bli kjent med både ny bil og nytt lag. Når han i natt stiller til start under Rally Mexico gjør han det med en god følelse.

Petter Solberg

Petter Solberg jublet etter pallplassering i Monte Carlo. Nå jager han toppen i Mexico.

Foto: Lionel Cironneau / Ap

Petter Solberg

Petter Solberg vant dagens shakedown. (Arkivfoto)

Foto: PHILIPPE MERLE / Afp
RALLY SWEDEN

Etter å ha brukt tid på å bli kjent med teamet, er Solberg nå komfortabel med Ford. (Arkivfoto)

Foto: Micke Fransson / SCANPIX

Han har startet bra og vant shakedown, som også fungerer som en kvalifisering til løpet. Vinneren får velge startposisjon.

– Det er viktig å starte så langt bak som mulig. Derfor må jeg vinne kvalifiseringen, sa Petter Solberg i en video Ford-teamet har publisert.

Under dagens shakedown kom Spydeberg-føreren i mål nesten ett sekund før nestemann på listen, Citroën-fører Mikko Hirvonen.

– Jeg prøvde virkelig hardt og forsøkte å ikke gjøre feil. Dette var moro, sier han til WRC.com.

SE VIDEO: Solberg klar for Mexico

(Artikkelen fortsetter under)

Beste starten noensinne

Han er full av selvtillit foran Rally Mexico og ligger som nummer tre sammenlagt i VM. Han kjørte inn til en tredjeplass i Rally Monte Carlo, mens han ble nummer fire i Sverige. Dermed er Solberg på hugget fra start.

– Dette er den beste starten noen gang for meg. Bilen har vært fantastisk. Jeg har måttet lære alle detaljene rundt bilen og bli kjent med folkene i det store Ford-teamet. Men for meg, så er det nå VM virkelig starter, sier Solberg i Ford-videoen.

Petter Solberg, Rally Sweden

Etter en fjerdeplass i Rally Sverige ligger Petter Solberg som nummer tre totalt i VM.

Foto: SCANPIX SWEDEN / Reuters

Det skal kjøres totalt 24 fartsprøver i løpet fordelt over fire dager. Det spesielle med Mexico er at bilene mister litt av kraften, da løpet foregår i høyden. Dermed blir det viktig p ikke miste fart i svingene, da bilene akselererer dårligere enn vanlig.

– En må angripe hardere enn i andre løp. En må pushe hardt i svingene for å holde farten oppe, sier Solberg.

LES OGSÅ:

Østberg håper på topp 5

Mads Østberg i Rally Sverige

Mads Østberg kjørte inn til en sterk tredjeplass i rally Sverige. Han er på plass i Mexico og håper på en topp 5-plassering.

Foto: Fransson, Micke / SCANPIX

Men det er ikke bare Petter Solberg som håper på å kjempe i toppen i løpet. Våler-fører Mads Østberg håper på en topp 5-plassering.

– Løpet har veldig utfordrende etapper, men det er det som gjør Rally Mexico så kult. Rallyet har også VMs lengste etappe på 54 kilometer som vi har fått testet ut. En utrolig kul etappe som både har raske, fine partier og smale, knotete, forteller Østberg.

Østberg og kartleser Jonas Andersson har ikke fått testet på grus i år og kjører derfor på oppsettet fra Rally Wales i fjor. Rallyet hvor Østberg kjørte inn til en 2. plass.

– Det blir de første meterne på grus i år så selv om det gjenstår å se skal oppsettet fungere bra på disse veiene, sier han.

Rally Guanajuato Mexico arrangeres for 9. gang og har etapper i fire byer: León, Silao, Irapuato og Guanajuato. Rallyet består av 24 spesialetapper og avsluttes med en power stage søndag ettermiddag