Hopp til innhold

I kveld kan det bli 10 cm snø

De som trodde at våren var kommet til Østlandet blir dratt kraftig ned på jorda av meteorologene.

Sludd

I løpet av kvelden kan det komme opp mot 10 centimeter snø enkelte steder på Østlandet.

Foto: Scanpix

De siste dagene har mye tydet på at man kunne legge vinteren bak seg, og starte vårforberedelsene på Østlandet.

Men i dag varsler statsmeteorolog, Kristian Gislefoss at vinteren på ingen måte er over. I kveld kan det nemlig bli opp mot 10 centimeter snø i indre strøk

– Det kommer nedbør utover dagen, og det kan komme som både regn, sludd og snø. Temperaturen ligger nå på et par plussgrader på kysten, med ned mot minusgrader i innlandet, der det da vil komme som snø.

– Det kommer mest nedbør på vestsiden av Oslofjorden, men det blir en del også i Østfold. På det meste kan det faktisk bli opp mot 10 centimeter snø. Det er en del, og det er snakk om frem til og med i morgen ettermiddag. Ellers ser det ut som at det blir mildt igjen inn mot helgen.

Se hvordan været blir der du bor:

Varsler vanskelige kjøreforhold

Kristian Gislefoss

Statsmeteorolog, Kristian Gislefoss sier at det kan bli snø og sterk vind i dag.

Foto: Kristin Granbo / NRK

Snø, minusgrader og vind gjør sitt til at det kan bli vanskelige kjøreforhold enkelte steder på Østlandet i dag, og i morgen.

Gislefoss sier at man må ta det rolig på veiene i kveld.

– Vi har sendt ut et OBS-varsel om vanskelige kjøreforhold for lavlandet sin del, på grunn av denne nedbøren og temperaturer på rundt 0 grader.

– Det kommer også til å blåse en del, man skal ikke se bort ifra at det blir perioder med sterk kuling. Mest vind blir det i ettermiddag og i kveld.