Hopp til innhold

Værste kan bli for trangt

– Det er ikke sikkert at en ny fylkesscene i Østfold blir liggende på Værste i Fredrikstad, sier Inger Christin Torp som leder kulturkomiteen i fylkeskommunen.

Fylkeskulturscenen
Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Under planleggingen av fylkesscene i den gamle maskinhallen er det avdekket flere ting som kan gjøre bygging vanskelig. Dermed kan det bli aktuelt å se på andre muligheter.

– Vi er ikke formelt bundet til Værste, men det er en flott arkitektonisk fremhevning ved den hallen som hadde vært fin å ha en scene i, sier Torp.

LES OGSÅ: Frykter konkurranse fra fylkesscene

For få sitteplasser

I flere år er det jobbet for å etablere en fylkesscene i en gammel maskinhall på Værste i Fredrikstad.

Kulturdepartementet har bedt om ytterligere detaljer av planene og Østfold fylkeskommune har laget et byggeprogram. I det programmet kommer det frem at det er for få sitteplasser og for liten plass til scenen.

I tillegg er det avdekket at det er vanskelig å komme seg fra sal til scene i hallen. Nå skal det settes i gang et forprosjekt med en ramme på en million kroner.

– Nå er det trukket frem en del problemstillinger i byggeprogrammet, så vil forprosjektet vise hva som er riktig å gå for til slutt, sier Torp.

Finne ny beliggenhet?

Maskinhallen på Værste er ett av tre alternativer. Nummer to er maskinhallen med et påbygg, men det er vurdert som lite hensiktsmessig. Det tredje er å finne en helt ny beliggenhet.

Fylkesutvalgslederen vil ikke spekulere i hva en endelig utredning vil vise, men hvis maskinhallen ikke egner seg, må de se på en ny beliggenhet.

– Nå må vi gjøre jobben med forprosjektet, så får vi se hva som er det beste for en fremtidig fylkesscene.