Hopp til innhold

– Man har seg selv å takke for ondskapen

Gud tillot Utøya-massakren på grunn av folks ugudelighet, mener leder i Kristent Samlingsparti Østfold, Kai Anders Spydevold. Nå ønsker han avhoppere fra Sarpsborg KrF velkommen til sitt parti.

Kai Anders Spydevold i Kristent Samlingsparti Østfold

Kai Anders Spydevold i Kristent Samlingsparti Østfold mener at Gud tillot massakren på Utøya på grunn av ugudelige mennesker.

Foto: Mathias Lunde Kristoffersen/NRK

Olav Moe, Østfold KrF

Fylkesleder Olav Ingebjørn Moe i Østfold KrF.

Foto: Anders Winlund/NRK

Fylkesleder Olav Ingebjørn Moe i Østfold KrF frykter at flere enn forrige leder i Sarpsborg, Inger Marit Sverresen vil melde seg ut av partiet.

De kontroversielle uttalelsene til foredragsholder Per Haakonsen, om at massakren på Utøya kan ha vært en straff fra Gud, skapte splid i partiet. Moe håper at partiet ikke blir skadelidende.

– Jeg har sagt at dette ikke er KrFs politikk, og jeg har sagt at jeg beklager på det dypeste at dette kunne skje, og den belastningen det har medført for de pårørende.

Ønsker nye medlemmer velkommen

Skulle flere medlemmer av Sarpsborg KrF ønske å følge etter sin tidligere leder, står Kai Anders Spydevold i Kristent Samlingsparti Østfold klar med åpne armer, og ønsker dem velkommen til sitt parti.

– Dette må etter hvert føre til at en god del KrF-velgere får øynene opp, og ser hvilken radikalisme ledelsen står for, og at de vil komme til vårt parti. Her vil de ønskes hjertelig velkommen. Vi fører den samme politikken som det gamle KrF, sier han.

Spydevold mener at folk har tolket uttalelsene til Per Haakonsen feil.

– Når man ser på den talen som ble holdt, så viser det seg at det slett ikke er sånn som det har blitt fremstilt i media. Det er en journalistisk vri, og korrektheten er ikke til stede fordi sensasjonspreget blir litt for stort.

Les også:

– Det skjer på grunn av menneskers ugudelighet

Gud straffet ingen selv, men tillot Utøya-massakren på grunn av økende ugudelighet i det norske samfunnet, mener han.

– Det som er ondskap, skjer på grunn av menneskenes egen ugudelighet, så egentlig har man seg selv å takke. Det er der problemet ligger, ikke at dette var en straff fra Gud, for Gud mente aldri å straffe mennesker på denne måten.

Hva mener du med begrepet ugudelighet?

– Det å bevisst arbeide mot Guds ord, som man ser at sosialistene har gjort i mange år. For eksempel at man innfører en ny ekteskapslov, som går fullstendig på tvers av det som er Guds prinsipp. En lov som gir homofile retten til å gifte seg er fullstendig forkastelig. Vi mener at alle mennesker skal ha frihet og rett, og la gjerne homofile få leve som samboere, men ekteskapet tilhører en mann og en kvinne, og er gitt ifra herren selv, sier Spydevold.

Har troen på partiet De Kristne

Inger Marit Sverresen

Tidligere leder i Sarpsborg KrF, Inger Marit Sverresen har ingen planer om å melde seg inn i Kristent Samlingsparti.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Den tidligere KrF-lederen i Sarpsborg, Inger Marit Sverresen har ingen planer om å melde seg inn i Kristent Samlingsparti, men hun sier at hun tenker på veien videre.

– Jeg har ikke hørt noe fra dem, og har heller ikke tenkt i de baner. Jeg synes heller at partiet De Kristne er et spennende alternativ, som jeg har tro på.

Hun tror også at flere av hennes tidligere partikolleger i KrF er usikre på hva de skal gjøre videre.

– Jeg vet at det er mange som er frustrerte, og som lurer på hva de skal gjøre videre. Men jeg ønsker ikke å fortelle noen hva de skal gjøre.