Hopp til innhold

– Jeg føler meg ikke lenger velkommen i partiet

Den omstridte KrF-lederen i Sarpsborg, Inger Marit Sverresen, melder seg ut av partiet og trekker seg som leder etter Utøya-saken.

Inger Marit Sverresen

– Jeg har mistet gløden som trengs for å fortsette, sier Inger Marit Sverresen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

– Det er ikke partiet som vraker meg, jeg vraker KrF, sier nylig avgått leder for Sarpsborg KrF.

Inger Marit Sverresen var en av flere i lokalpartiet som ikke tok avstand fra uttalelsene til forfatter Per Haakonsen i midten av januar.

På et møte i regi av Sarpsborg KrF hevdet Haakonsen blant annet at Alexander Kielland-ulykken og tragedien på Utøya var en advarsel fra Gud .

– Har mistet støtten

Det utløste sterke reaksjoner, blant annet fra Krf-leder Knut Arild Hareide , som mente det dreide seg om «uakseptable koblinger». Sammen med flere andre KrF-topper tok Hareide klar avstand til uttalelsene.

Tirsdag kveld var det et svært godt besøkt årsmøte i Sarpsborg KrF. I et følelsesladet innlegg fra talerstolen gjorde Inger Marit Sverresen det klart at hun nå vil melde seg ut av partiet.

Til NRK.no sier hun at årsaken blant annet er alle reaksjonene etter Utøya-uttalelsene.

– Jeg har mistet gløden som trengs for å fortsette. Mennesker som tidligere har støttet støtte meg, sier nå at navnet mitt er blitt en belastning på grunn av mediestormen. Da er det ikke rom for å fortsette, sier hun.

LES OGSÅ:

Ble vraket

1. februar kunne sa.no melde at Sverresen ble vraket av valgkomiteen i Sarpsborg KrF . Geir M. Hansen, som også var leder i valgkomiteen, ble innstilt som ny leder.

– Dette er på bakgrunn av den siste tidens hendelser. Det var så alvorlig at man var nødt til å foreta seg noe, og det har vært helt avgjørende. Vi ønsker å ta avstand fra dette, og å sende noen nye signaler fra partiet, sa Hansen til NRK.no.

På årsmøtet tirsdag kveld kom det et benkeforslag om at Sverresen skulle fortsette som leder, men det var før hun selv annonserte at hun ville melde seg ut av partiet.

Geir M. Hansen tar nå over som leder av lokallaget i Sarpsborg.

– Jeg har bare brukt ytringsfriheten og da er det trist at det får et slikt utfall, sier Sverresen.

– Kan ikke avvises bombastisk

Heller ikke på årsmøtet ville Sverresen ta klar avstand fra Haakonsens uttalelser under foredraget.

– Det Haakonsen sa på møtet, og da mener jeg hele foredraget, synes jeg er vel verdt å tenke nærmere over. Det er dumt å avvise det helt bombastisk. Det vil ikke jeg, sier Sverresen.