Hopp til innhold

– Han sparket meg i ansiktet med kneet

Vinningskriminaliteten gikk ned i Østfold i fjor. Likevel skjedde det 27 ran i fylket – og ett av dem rammet urmaker Morten Karlsøen i Sarpsborg.

Urmaker Morten Karlsøen

Urmaker Morten Karlsøen i Sarpsborg, opplevde å bli ranet av to menn.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Han har episoden som skjedde i oktober i fjor friskt i minnet.

Det er tre og en halv måned siden to ranerne overfalt urmakeren og røsket med seg klokker fra montrene.

– De kom hit og prøvde et par klokker, før de angrep meg med pepperspray, og kastet meg i gulvet. Mens jeg forsøkte å vri meg unna, sparket han ene meg i ansiktet tre-fire ganger med kneet, sier urmaker Morten Karlsøen.

Nedgang for fjerde året på rad

Politisjef i Østfold, Beate Gangås

Politisjef i Østfold, Beate Gangås sier at det er viktig med synlig politi i gatene.

Foto: Tor René Stryger/NRK

Sparta Warriors keeper, Phil Osaer var vitne til behandlingen Karlsøen fikk, og la på sprang etter de to tyvene. Han bidro sterkt til at lovens lange arm innhentet de to like etterpå.

– De forsøkte også å bruke pepperspray på han, men han var etter dem hele tiden. Heldigvis hadde politiet en patrulje i området som kunne hjelpe ham raskt, sier Karlsøen.

Urmakerranet var ett av 27 ran i Østfold i fjor – tre færre enn året før. Og i går kunne Politiet i Østfold fortelle om en nedgang i vinningskriminaliteten i 2011 – for fjerde år på rad.

– Det er viktig å jobbe personrettet. Vi må være gode på å kjenne, og forebygge de kriminelle miljøene, sier politimester i Østfold, Beate Gangås.

Vil ha mer politi i gatene

Morten Karlsøen har fått en uro i kroppen etter ranet. Han er stadig på utkikk etter mistenkelige personer. De to som overfalt ham var i retten denne uka, og risikerer flere års fengsel.

Selv ønsker han seg mer politi i gatene.

– Det er et savn etter politi i gata, for det er ikke bare de mobile kriminelle vi har her, det er også en del lokale småkjeltringer som gjør det ubekvemt for flere butikker i gågata, sier han.

Og han får en betryggende melding fra politimesteren, som mener at det er viktig for politiet å være synlige.

– Det at politiet hele tiden er ute på veiene, og kan reagere på kort tid, er naturligvis veldig viktig, sier hun.

Video Urmaker ran Sarpsborg

Urmaker ran i Sarpsborg