Hopp til innhold

Politiet hentet i dag flere dokumenter på Fredrikstad stadion

– Vi har ikke avdekket noen flere straffbare forhold. Derfor ønsket vi å innhente flere relevante dokumenter, forteller politiadvokat Kåre Solvoll.

Fredrikstad stadion

Politiet valgte å reise til FFKs lokaler på Stadion for å innhente flere dokumenter i dag.

Foto: Christian Nygaard-Monsen / NRK

I dag var politiet på plass på Fredrikstad stadion for å få tak i flere papirer rundt blant annet skattesaken som pågår mot Raio Piiroja.

– Det var ikke snakk om noen razzia, og det var helt udramatisk. Men vi har valgt å innhente dokumentasjon knyttet til de opplysninger som er fremkommet blant annet i media, sier Solvoll til NRK.no.

LES OGSÅ:

Fem fortsatt siktet

Raio Piiroja beslag

Politiet beslagla blant annet flere Pc-er etter en razzia på Fredrikstad stadion i desember. I dag besøkte de stadion på nytt. (Arkivfoto)

Foto: Varfjell, Fredrik / Scanpix

- Etterforskningen så langt har vist at det kan være formålstjenlig å innhente mer informasjon om andre kontrakter og inngåtte avtaler enn den opprinnelige i saken, sier politiadvokat Kåre Solvoll i Østfold politidistrikt.

Tidligere Fredrikstad-spiller Raio Piiroja, de to tidligere lederne i Fredrikstad Fotballklubb Bjørn Jensen og Morgan Andersen samt to ikke navngitte personer er siktet i saken. Det samme er også FFK og FFK Sport AS.

– De siktelser som er utferdiget består. Vi har ikke siktet noen flere, sier Solvoll.

– De er siktet på bakgrunn av at det er de vi mener er nærmest informasjon om saken. Det betyr ikke at det er de samme som er skyldig i selve skatteunndragelsen. Det er viktig å understreke dette, sier politiadvokat Solvoll.

Det er mistanke om skatteunndragelse og Skatt Øst har trappet opp etterforskningen samtidig som Økokrim har kommet inn i saken.

LES OGSÅ:

Mistenker skatteunndragelse

– Vi får fortsatt bistand fra økokrim og samarbeider godt med Skatt Øst. Vi graver oss gjennom den dokumentasjon som vi har kontroll på, men det har ikke dukket opp mer nå, så delvis derfor reiste vi tilbake til klubbens lokaler i dag, sier Solvoll.

Raio Piiroja skal ha fått under 600.000 kroner i årslønn i perioden han spilte for Fredrikstad, til tross for at han var en av klubbens største profiler. Samtidig betalte FFK en million kroner i året til et agentbyrå i Estland som betaling for speideroppdrag.

Politiet mener dette skal ha vært et forsøk på skatteunndragelse.

Skattemyndighetene har sammenlignet utbetalinger fra FFK Sport AS med kontoutskriftene til Sport & Net Grupp, Piirojas tidligere klubb Flora Tallinn og spilleren selv.

De mener at det fremgår at deler av overføringene fra FFK Sport AS har gått via kontoen til FC Flora Tallinn og havnet på kontoen til Piiroja etter kort tid.

Kemneren i Fredrikstad tok også arrest i Piirojas millioneiendom i Fredrikstad, men har nå fått lov til å selge eneboligen.

LES OGSÅ: