Hopp til innhold

– Naivt å ikke være bekymret

Papirfabrikken Peterson i Moss lever fra hånd til munn.

Peterson Moss

Det er tøffe tider for papirfabrikkene. I Moss sliter Peterson igjen.

Foto: Espen Torgersen / NRK

Peterson Linerboard har fire regninger på totalt 1,3 millioner kroner som er sendt til inkasso, skrev Moss Avis tirsdag.

I dag sier styreleder ved Peterson Linerboard Olav Kjell Holtan at det nå er fra hånd til munn for bedriften.

– Det vil være naivt av meg å ikke være bekymret, men vi har et sterkt fokus for å redde virksomheten, sier han til Finansavisen.

LES OGSÅ:

Jakter nye eiere?

Tidligere i år gjennomførte Peterson tvangsakkord hvor om lag 800 kreditorer fikk en dividende på 25 prosent av samlede krav på 200 millioner kroner.

– Dette er ikke en ny likviditetsskvis, men ettervirkninger av akkorden tidligere i år. Vi har ikke nødvendigvis fått så mye fersk likviditet. Det er tre fire tilfeller der vi ikke har rukket tidsfristen, sier han.

Bedriften kan også bli solgt, da flere meglerhus skal ha vært i dialog med Peterson-ledelsen om å finne nye eiere til enten hele eller deler av bedriften, skiriver finansavisen.

LES OGSÅ:

Tøffe tider for papirfabrikkene

I forrige uke ble det kjent at 300 personer trolig permitteres ved Tofte papirfabrikk i Buskerud.

Årsaken til permitteringene er den vanskelige markedssituasjonen ifølge administrerende direktør ved Södra Cell Tofte, Christen Grønvold-Hansen.

Det er den svenske skogeierforeningen, Sodra, som eier fabrikken på Tofte.

De har tidligere besluttet å stoppe produksjonen ved Sodra Cell Folla i Nord-Trøndelag fra 12. desember, og en vedlikeholdsstans av Sodra Cell Morrum i Blekinge i Sverige til 7. desember.

– Vi vet ikke hvor lang tid det tar før markedet snur. Vi vet at kundene våre ute i verden har relativt lave lagre, så vi får håpe at markedet kommer i gang igjen, sa Grønvold-Hansen til NRK.no.