Drømmedebut for Kristiansen

Spartas utlånte unggutt Tommy Kristiansen debuterte i HV71s førsterekke og takket for tilliten med to målpoeng.

Tommy Kristiansen, Sparta Warriors

Tommy Kristiansen er utlånt til HV71 fra Sparta Warriors.

Tommy Kristiansen scoret sitt første mål og bidro med en assist da hans nye klubb HV71 knuste de regjerende seriemesterne fra Färjestad. Kampen endte til slutt 5–1.

22-åringen er utlånt til den svenske klubben frem til landslagspausen 8. november. Men han hadde ikke forventet å debutere i førsterekka med Johan Davidsson og Jukka Voutilainen allerede nå.

– Dette var utrolig stort. Jeg trodde bare jeg skulle få spille noen få bytt, og så havner jeg sammen med to så gode spillere og får masse istid, sier han til SA.

– Veldig moro

Tidlig i tredje periode fikk Sparta-gutten sitt første målpoeng for sin nye klubb. Kristiansen kriget pucken inn foran mål til Adam Almquist som ga HV71 en 3–1 ledelse.

Minuttet før slutt var han selv sist på pucken da han fastsatte sluttresultatet til 5–1 med et velplassert skudd i hjørnet.

– Jeg står alene når jeg får pucken. Jeg ser at keeperen legger seg litt ned, og da klarer jeg å sette pucken høyt i hjørnet. Veldig moro, sier Kristiansen.

Marius Holtet og Anders Bastiansen spilte i henholdsvis andre- og tredjerekke for Färjestad, som har hatt en tung start på sesongen.

Flere nordmenn i aksjon

Det var også nordmenn på isen i tre andre kamper i den svenske eliteserien i går.

Linköping og Växjö Lakers barket sammen i Cloetta Center i går med Martin Laumann Ylvens og Jonas Holøs på banen for hvert sitt lag.

Laumann Ylven trakk det lengste strået da Jan Hlavac sikret en 2–1 seier for Linköping i overtidsperioden.

Ole-Kristian Tollefsen, Per-Åge Skrøder og Kristian Forsberg spilte alle for Modo mot Djurgården i går. Men også de måtte se seg slått etter overtid. Marcus Nilson sikret 2–1 seier til Djurgården med ti sekunder igjen av den fjerde perioden.

Martin Røymark og Mathis Olimb spilte begge i andrerekke da Timrå og Frölunda møtte hverandre i E. ON Arena. .

Det var Martin Røymark som hadde den beste dagen på jobben. Etter 4.36 av den første perioden var han servitør da Ilkka Pikkarainen ga Timrå ledelsen 1–0.

Mathis Olimb var tredje sist på pucken da Mika Pyörälä satte inn utlikningsmålet etter 8.56 av den andre perioden. Men det holdt ikke helt inn. Røymark og Timrå vant til slutt 3–1.

Martin Røymark

Martin Røymark noterte seg for én assist da hans Timrå slo Mathis Olimb og Frölunda 3-1 i går.