Hopp til innhold

Jonas Holøs gir ikke opp NHL

Sarpingen ble i dag klar for den svenske klubben Växjö, men drømmen om å slå gjennom i verdens beste hockeyliga lever fortsatt.

Video Holøs har brutt kontrakten med NHL-klubben

Jonas Holøs vant SM-gull og seriemesterskap med Färjestad før han dro til NHL. Nå er han tilbake i Sverige, for Växjö.

Foto: Nyhetsspiller

Landslagsbacken ba om å bli fristilt fra kontrakten med NHL-klubben Colorado Avalanche fordi han mente at veien til en plass på laget ville blitt for lang og resultert i få kamper.

– Det hadde nok ikke blitt så mange kamper på meg i år. Jeg måtte reist mye frem og tilbake for å spille 6–10 minutter, det er ikke en rolle jeg hadde trivdes i og da spurte jeg om å få reise hjem.

Tilbake i hjembyen Sarpsborg sitter nå Holøs med familien og gamle lagkamerater. Om noen dager møter han sine nye lagkamerater i den svenske eliteserieklubben Växjö.

Holøs skal spille for den nyopprykkede eliteserieklubben ut denne og neste sesong. Växjö ligger foreløpig på 8. plass i den svenske serien.

Drømmen lever fortsatt

Men selv om han har valgt å reise hjem til Europa i denne omgang har ikke Holøs gitt opp drømmen om å slå gjennom i NHL.

– Det er den beste ligaen i verden så de som kommer gjennom nåløyet har det nok veldig bra. Det er alltid en vei tilbake hvis man presterer, så man kan aldri si aldri.

Sarpingen innrømmer at tiden i USA til tider har vært tøff. Men han sier også at han har vokst som person av opplevelsen.

– Det har vært morsomt og lærerikt. Man lærer enormt mye når man blir behandlet på en annen måte enn man blir her. Man blir sendt mye opp og ned mellom NHL og farmerlaget. Man er mer som en brikke enn som en person, man blir tøffere mentalt av det, sier Holøs.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Jonas Holøs med nummer seks på Colorado Avalanche-drakten

Jonas Holøs rakk å spille 39 kamper for Colorado Avalance før han ble løst fra kontrakten.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Trener ikke med Sparta

Hjemme i Sarpsborg blir han derimot behandlet godt. Det er også grunnen til at han valgte å tilbringe dagene i hjembyen, mens han vurderte tilbud fra flere svenske toppklubber.

– Jeg har spilt i Sparta før og blir godt tatt imot her. Det er her jeg kommer fra og bor akkurat nå, så jeg skal være her frem til jeg drar.

Men han har aldri vurdert å delta på treningene til barndomsklubben.

– Jeg prøver å holde meg skadefri, så jeg har ikke lyst til å trene med noe lag.