Hopp til innhold

Fullfører ingen boligprosjekter

Boet etter Faktor Eiendom-konkursen kommer ikke til å fullføre noen av selskapets byggeprosjekter, ifølge bobestyrer Leif Petter Madsen.

Video Milliardgjeld førte til konkurs
Foto: NRK

Boet etter Faktor Eiendom-konkursen fullfører ingen byggeprosjekter. Ifølge bobestyrer Leif Petter Madsen vil dette ikke lønne seg for boet.

LES OGSÅ:

Nedlegger entreprenør-virksomhet

Advokat Leif Petter Madsen

Bobestyrer Leif Petter Madsen bekrefter at boet til Faktor Eiendom ikke kommer til å fullføre noen av byggeprosjektene sine.

Foto: Tobias Sakrisvold Martinsen / NRK

Fra før er det kjent at boet etter Faktor Eiendom ikke sluttfører omsorgsbolig-prosjektet i Rakkestad. Nå er det klart at de heller ikke fullfører de kommunale utleieboligene i Lunds vei i Sarpsborg. Grunnen er at dette ikke er lønnsomt for boet.

–Det blir en ren nedleggelse av entreprenør-virksomheten, bekrefter Madsen.

De har kontaktet Rakkestad kommune, og også nå tilskrevet Sarpsborg kommune om de prosjektene som gjøres der.

LES OGSÅ:

Forsinket og dyrere

Konkursen vil bety at byggingen av utleieboligene til kommunen vil forsinkes i Sarpsborg. Anlegget skulle vært ferdig i november. Prosjektet kan bli litt dyrere, ifølge rådmann i Sarpsborg, Unni Skaar.

Nye kontrakter med underleverandører kan bli dyrere enn kostnadene som var som var planlagt i første omgang.

– Vi har sikret oss i form av kontrakter, men vi har ingen full garanti for det. Men vi betaler aldri ut mer enn som er gjennomført på et byggeprosjekt. Den økonomiske risikoen er relativt liten, påpeker Skaar.

– Går rimelig greit

I Rakkestad er det ikke fare for at arbeidet med omsorgsboligene stanser opp, ifølge rådmann i Rakkestad, Alf Thode Skog.

– Her er vi i gang med å få en annen entreprenør til å overta prosjektet, bekrefter Skog.

De håper å være i gang med en ny entreprenør i løpet av kort tid, og det ser ut til at prosjektet vil gå i orden.

– Om det ikke skjer noe som vi ikke har oversikt over i dag, ser det ut til at det vil kunne gå rimelig greit, sier Skog.

Beslutningen om å ikke fullføre byggeprosjekter har ingenting å gjøre med de mye omtalte studentboligene som er under bygging i Bergen. Dette oppdraget tilhører Faktor Industri, som er et av datterselskapene til Faktor Eiendom.