Hopp til innhold

Ulver drepte sau ved bolighus

To ulver gikk til angrep på og drepte en sau i en innhegning ved et bolighus i Aremark. Angrepet skjedde bare 200 meter fra husveggen til saueeier Nils Sandtorp.

Sau drept av to ulver i Aremark

At to ulver tar én sau tyder på at de var ute etter mat, mener rovviltkontakt Jan Lie.

Foto: Jan Lie

Nils Sandtorp mistet sau i ulveangrep i Aremark

Nils Sandtorp mistet en sau i ulveangrepet i Aremark.

Foto: Privat

To ulver gikk til angrep og drepte en sau på Kirkerød i Aremark mandag morgen. Sauen stod i en innhegning rett ved et bolighus, og eier Nils Sandtorp fikk seg en støkk da beskjeden fra naboen kom.

Angrepet skjedde ca 200 meter fra huset, og rett ved der ungene hans vanligvis leker.

LES OGSÅ:

Midt på lyse dagen

Ulve-angrepet ble observert av en av naboene, som straks ga Sandtorp beskjed.

– Rundt klokka ni i morges ringte naboen, og sa han hadde dårlige nyheter. Han hadde sett at ulvene tok sauen, sier Sandtorp.

Han føler håpløshet over at dette kan skje midt på lyse dagen. Han hadde 50 dyr i innhegningen, og tror det kunne gått betraktelig verre om naboen ikke hadde grepet inn.

– Det var flaks at han var der. Han så flokken med sauer komme i full fart, og oppdaget deretter ulvene. Da skyndte han seg ut og skjøt skremmeskudd, forteller Sandtorp.

Sau drept av to ulver i Aremark

Sauen ble angrepet av to ulver mandag morgen.

Foto: Jan Lie

LES OGSÅ:

Rett ved lekehytta

Sandtorp har fire barn mellom fem og elleve år, og ulvebesøket bekymrer ham derfor ekstra. Sauen ble drept kort avstand fra der ungene pleier å leke.

– De har en lekehytte rett ved. Heldigvis var de i Trøndelag på høstferie hos besteforeldrene sine. Men selvfølgelig er jeg urolig for at noe liknende kan skje igjen, sier han.

Bonden har nå satt opp flyttbare, elektriske gjerder utenfor de opprinnelige gjerdene for å gjøre dem sikrere. Han vurderer nå å hente sauene inn, til tross for at dette ikke var planlagt før senere på høsten.

– Sultne dyr

Rovviltkontakt Jan Lie ble kontaktet etter funnet av den drepte sauen, og undersøkte dyret tidligere i dag.

– Dette var to store, voksne ulver, og at to stykker tar én sau kan være et tegn på at de var ute for å finne seg mat, sier Lie.

Det er bra med elg og rådyr i området, og rovviltkontakten mener det er en tilfeldighet at ulvene har gått på nettopp sau.

– Men det er klart at sau i en innhegning er et lett bytte, sier han.