Hopp til innhold

Savnet 21-åring er bekreftet omkommet

Andreas Sneve, som har vært savnet etter en båtulykke utenfor Hvaler i oktober i fjor, er bekreftet omkommet. Han ble funnet av en dansk tråler utenfor Danmark.

Person savnet etter båthavari

De to unge mennene satt i denne båten da den kantret utenfor Hvaler.

Foto: Tor René Stryger/NRK

– Familien er svært lettet, sier sogneprest i Rolvsøy menighet, Frank Oterholt, til NRK.no.

Det var under en båtulykke på Hvaler 28. oktober i fjor at 21 år gamle Andreas Sneve forsvant.

LES OGSÅ:

Kameraten klarte å svømme til land

Sammen med en kamerat skal han ha dratt ut for å sjekke hummerteiner. Det var svært dårlig vær da de to dro ut på båttur.

De to hadde vært på en guttetur på en hytte i området ved Femdalssund på Kråkerøy, da de dro ut i en seksten fot båt like ved Utgårdskilen.

Båten de to satt i skal ha kantret og de prøvde å komme seg til land. Bare kameraten på 22 år klarte å svømme til land. Han skal senere ha søkt ly i en hytte i nærheten, før han fikk varslet om ulykken.

Det ble satt inn store letemannskaper. Redningsskøyta, politibåten, helikopter og dykkere fra brannvesenet kjempet mot vær og vind i forsøket på å finne Andreas Sneve i live. Sent 29. oktober ble det besluttet å avblåste søket. Det var ikke lenger håp om å finne han i live.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her sør for Utgårdskilen leter de etter mannen

Mennen forsvant i Utgårdskilen 28. oktober i 2010.

Foto: Øystein Gangstøe

Minnestund

Det ble arrangert minnestund for 21-åringen i Rolvsøy kirke i Fredrikstad, siden han hadde røttene sine der. Familien har senere bosatt seg i Rakkestad.

I februar ble Andreas Sneve funnet av en dansk tråler utenfor Danmark, på fem hundre meters dyp. Men først for to uker siden fikk familien vite at han var bekreftet omkommet.

– De har jo forstått at tapet er ugjenkallelig, så det er en lettelse midt i sorgen at han nå er funnet. Det betyr utrolig mye for hans nærmeste, sier sogneprest i Rolvsøy menighet, Frank Oterholt.

Neste uke skal Sneve begraves i Rolvsøy kirke.

Carpe-Diem

Denne danske tråleren fant levningene etter den savnede Andreas Sneve. Han forvant etter et båtulykke i oktober i fjor.

Foto: Karstensens skibsværft