Hopp til innhold

Faktor Eiendom er konkurs

Det er over og ut for det Rakkestad-baserte eiendomsselskapet.

Lasse Fosby og Rune Kilebu, Faktor eiendom

Operativ direktør Rune Kilebu og adm. direktør Lasse Fosby ringte med bjella da Faktor Eiendom ASA ble notert på Oslo Børs i 2006.

Foto: Bendiksby, Terje / SCANPIX

Eiendomsutvikleren og boligleverandøren Faktor Eiendom har besluttet å begjære oppbud i selskapet.

Selskapet har vært i hardt økonomisk uføre i flere år, på grunn av sviktende salg og høy gjeld. Selskapet står bak flere store boligprosjekter i Norge og i utlandet.

Faktor Eiendom er særlig kjent for etablering av borettslag, delvis med høy fellesgjeld og lave innskudd.

Faktor Eiendom varslet i sin halvårsrapport at likviditetssituasjonen kan bli utfordrende i løpet av andre halvår dette året.

«Det har vært ført forhandlinger med selskapets hovedbankforbindelse i et forsøk på å restrukturere selskapets gjeld. Det har til tross for konstruktive forhandlinger dessverre ikke latt seg gjøre å finne en løsning for selskapets finansiering. Selskapets gjeld er høy i forhold til eiendelene som er lite likvide og som genererer begrensede inntekter.», står det i børsmeldingen.

LES OGSÅ:

– Måtte bare si stopp

I 2010 reddet DnB Nor selskapet fra konkurs, ved å gjøre om 250 millioner kroner av sitt utestående lån på 1 milliard til aksjer.

DnB NOR Bank ASA er største aksjonær i selskapet med en andel på 30,6 prosent.

– Vi har strukket oss langt i forhandlingene, men nå måtte vi som kreditorer bare si stopp, sier informasjonsdirektør Thomas Midteide i DnB Nor.

Perestroika AS er nest størst med en andel på 7,64 prosent.

Faktor Invest AS, som Lasse Fosby og Rune Kilebu står bak, eier 6,74 prosent av aksjene. Fosby og Kilbu ringte begge med bjella da Faktor Eiendom ble børsnotert i 2006.

Virksomheten ble startet i 1999 av Lasse Fosby, Ronny Antonsen og Rune Kilebu, og forretningsideen var å kjøpe eiendommer egnet for bolig og eller fritidsbolig, prosjektere og utvikle disse og selge og drifte disse enhetene.

LES OGSÅ: