Hopp til innhold

Savnet person har kommet til rette

Mannen som ble meldt savnet fra en seilbåt som hadde gått på grunn utenfor Rauer er funnet.

Redningsaksjon Rauer

En seilbåt har gått på grunn like ved Rauer utenfor Fredrikstad. En mann er savnet.

Foto: Lars Håkon Pedersen/NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk melding om at en seilbåt hadde gått på grunn ved Rauer utenfor Hankø i Fredrikstad.

Like før klokken 13.30 kan politiet i Østfold melde om at mannen er funnet på øya. Han ble funnet av politiet som søkte på øya.

– Vi har funnet mannen på Rauer. Han er litt medtatt så vi har overlatt ham til helsevesenet for behandling, sier operasjonsleder i Østfold politidistrikt Trond Puck.

– Det er korrekt at den savnede seileren er funnet. Han var noe omtåket og har grunnstøtt i løpet av natten. Det er snakk om en eldre herremann, og det kan virke som at han er forvirret over situasjonen, sier redningsleder ved Hovedredningssentralen, Jan Lillebøe.

Stor redningsaksjon

Et Sea King-helikopter ble kalt ut fra Rygge i ni-tiden etter melding om at en person var savnet fra en seilbåt som har gått på grunn ved Rauer.

Fra Hovedredningssentralen i Sør-Norge fikk NRK.no opplyst at båten hadde forlatt Strömstad på mandag.

– Vi søkte i området rundt Oslofjorden med tre redningsskøyter, Røde Kors sine båter, politibåt og Sea King-redningshelikopter. De siste observasjonene av mannen ble gjort i går kveld, da båten befant seg utenfor Missingene, sier Lillebøe til NRK.no.

Foretok strandsøk på øya

Redningsskøytene Horn Flyer, RS Kjøpstad og Simrad Ferder deltok i søket. Det gjør også mannskaper fra Røde Kors som foretok strandsøk på øya.

Båten ble funnet stående på grunn uten at det var folk om bord – redningsmannskaper fryktet at eieren kunne ha falt over bord.

Redningsmannskapene var også om bord i båten for å lete etter eieren, som skal være fra Sunnmøre.

– Vi har vært om bord i båten for å undersøke der, men vi har ikke funnet noe spesielt bortsett fra at motoren var slått av og seilet var nede, opplyser pressevakt ved Hovedredningssentralen til NRK.no.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.