Hopp til innhold

Gatebil har inntatt Rakkestad

Fyll, vold, trafikkproblemer og «Gatebilbabes» har preget de første timene av Gatebil på Rudskogen i Rakkestad.

Gatebilfestivalen på Rudskogen er kjent langt utenfor landets grenser, og trekker årlig titusenvis av bilentusiaster til ellers så stille og rolige Rakkestad.

I år har det også blitt åpnet en ny bane på motorsportsenteret, noe som har ført til økt interesse for treffet. Teknisk ansvarlig, Henrik Frisak kan melde om mange mennesker og god stemning.

– Det har kommet flere mennesker enn vi er vant med på fredagen, så her er det full gass og mye folk. Den nye banen fører også til helt nye plasser og ny logistikk for oss, så det er vanskelig å anslå hvor mange det er her.

Åpner reservecamper

Langt flere enn ventet har tatt plass på bilstevnet. I fjor var det 35.000 mennesker innom Rudskogen, det tallet forventes å slås med god margin i år.

Tre campingplasser er allerede fulle og ifølge Frisak tas det nå i bruk reserveplasser for at alle skal få plass til å overnatte.

Les også:

– Siden vi ikke får brukt gokartbanen til å campe på i år, så har vi blitt nødt til å slå opp ekstra camper for at alle som trenger det skal få plass.

Det store antallet mennesker fører også til at det er flere biler enn vanlig på veiene mot Rakkestad. Arrangøren og politiet oppfordrer folk til å være ute i god tid og være ekstra varsomme i trafikken.

Henter inn ekstra politimannskaper

Mye folk fører også til at det blir mye bråk. Allerede har to personer blitt innbrakt for ordensforstyrrelser, mens en tredje blir anmeldt av politiet for vold mot offentlig tjenestemann.

To menn i 20-årene og en mann i 40-årene har også mistet førerkortet og blir anmeldt for promillekjøring.

– I tillegg har to menn i 20-årene sloss på campingområdet som hører til Gatebil. Den ene mannen fikk knekt en fortann. Politiet anmelder forholdet, opplyser operasjonsleder i Østfold, Per Tommy Antonsen.

Les også:

Frisak mener at det er naturlig at slike hendelser oppstår, men er godt fornøyd med innsatsen til politiet og vaktselskapene som er på området.

– Det er helt naturlig at det skjer noe når det er så mange mennesker samlet på ett sted. Vi er veldig fornøyd med politiet og vaktselskapene. De er flinke til å slå raskt ned på slike hendelser og får kastet ut de vi ikke ønsker å ha på området.

Totalt skal 15 politifolk og vakter fra forskjellige vaktselskap sørge for ro og orden. Politiet opplyser til NRK at de nå jobber med å hente inn ekstra mannskaper på grunn av den store folkemengden.