Hopp til innhold

Kriminell MC-klubb vurderer Askim

Den kriminelle MC-klubben Mongols planlegger egen avdeling i Norge. Askim kan bli deres base.

Biker Gang Busts

MC-klubben Mongols skal ha planer om å etablere seg i Askim.

Foto: Ric Francis / Ap

MC-klubben skal ha vært involvert i mange grove voldssaker, spesielt mot medlemmer av Hells Angels. Ifølge kilder TV2 har vært i kontakt med planlegger klubben nå en avdeling i Askim.

Politiet frykter dermed at en ny MC-krig kan bryte løs.

– Dersom Mongols får etablere seg i Norge så er det svært alvorlig. Dette er en klubb vi ikke ønsker skal etablere seg her i landet, sier leder for taktisk etterforskningsavdeling i Kripos, Atle Roll-Mathisen, til TV 2.

LES OGSÅ:

Ordføreren tar avstand fra etableringen

Ordfører i Askim, Trygve Westgaard, ble kjent med planene da TV2 gjorde han oppmerksom på det.

– Det er veldig farlig å få noe sånt i miljøet. Det går mye rykter om hvordan disse opptrer. Jeg har ikke sett hvordan det ennå, men det er kilder som sier de har tenkt å etablere seg her, sier ordfører Trygve Westgaard til NRK.

Han har vært i kontakt med politiet rundt denne saken, men vet foreløpig ikke så mye om en eventuell Mongols-etablering.

– Hvorfor velger de Askim?

– Jeg vet ikke. Det påstås at det er noen rundt MC-miljøet i indre Østfold, så det må være muligheter at de har vært i kontakt med noen her, sier han.

LES OGSÅ:

– Skal gjøre det vanskelig for dem å etablere seg

Askim vedtok for en stund siden at 1 prosent-klubber ikke ønskes i Askim

– Jeg ber innbyggere og næringsliv følge med om de forsøker etablere seg i lokaler i området. Vi må bare samarbeide med politiet og forsøke å gjøre det så vanskelig som mulig for slike klubber å etablere seg, sier Westgaard.

Mongols, som har hovedsete i Sør-California, har avdelinger i Sverige, Tyskland, Italia, Australia og Mexico.

Klubben har et særdeles frynsete rykte, der narkotikaomsetning - spesielt med metamfetamin - står sentralt. Klubben er også kjent for hvitvasking av penger, ran, drap, utpressing og overfall.

Klubbens hovedfiende er Hells Angels og de to klubbene har flere ganger barket sammen i kampen om narkotikaterritorier, skriver TV2