Hopp til innhold

Konradsen senket FFK

(Strømsgodset-Fredrikstad 1-0) Anders Ågnes Konradsen var den eneste som fant veien til nettmaskene. Dermed måtte FFK reise hjem poengløse fra Drammen.

Strømsgodset-FFK

Strømsgodsets Anders Ågnes Konradsen blir gratulert etter 1-0 scoringen under eliteseriekampen i fotball mellom Strømsgodset og Fredrikstad på Marienlyst stadion lørdag kveld.

Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX

Med seieren er Strømsgodset tilbake på tabelltopp.

– Det ble en vanskelig kamp. FFK lå lavt og det hadde vi ikke forventet. De dro ned tempoet og brukte lang tid på alt. Men vi hadde klart flest sjanser og vant fortjent, sier Strømsgodsets trener Ronny Deila til TV2.

LES OGSÅ:

FFK manglet flere sentrale

Seieren var fortjent i en kamp der Anders Ågnes Konradsen ble matchvinner i det 68. minutt. Scoringen kom etter at kaptein Glenn Andersen først hadde headet i tverrliggeren.

Fredrikstad, som sliter i øyeblikket, manglet tre mann fra den faste startoppstillingen. Og da skadeforfulgte Alex Valencia måtte ut etter 16 spilte minutter ble laget ytterligere redusert.

Det var da også hjemmelaget og favoritten som dominerte førsteomgangen. Men de store sjansene uteble. Øyvind Storflor hadde en, men Lasse Staw parerte ypperlig.

Sistnevnte spiller stadig opp til sitt rykte som en av de bedre keeperne i norsk eliteserie. En nøkkelspiller for FFK er også Tarik Elyounoussi han hadde en god, men resultatløs heading før pause.

Passerte rivalene tross tap

Spillemønsteret og det lille SIF-overtaket holdt seg også etter pause. Og det var en fortjent scoring av nevnte Konradsen som skilte vinner fra taper denne gang.

Fredrikstad tapte, men passerte for øvrig Sarpsborg på bedre målforskjell etter blåtrøyenes 2-4-tap for Lillestrøm.

I neste serierunde møtes naborivalene til en kamp som allerede er utsolgt på Fredrikstad Stadion.

– Godset vant fortjent

I FFK-leieren var det ingen jubel å spore etter taoet for Godset, og trener Tom Freddy Aune var tydelig misfornøyd med hva laget hans presterte.

– Det er for mange som ikke leverer opp mot det vi forventer. Prestasjonen er ikke bra og det blir en fortjent seier til Strømsgodset, sier han til TV2.

Mens Strømsgodset kan feire at de topper eliteserien, så reiser FFK hjem som nummer seks i eliteserien - før resten av runden spilles i morgen.

Spilles søndag

Haugesund-Molde, Sogndal-Vålerenga, Start-Stabæk, Aalesund-Viking, Tromsø-Brann.


Odd Grenland-Rosenborg spilles mandag,.

Neste runde: Brann-Sogndal, Fredrikstad-Sarpsborg, Haugesund-Viking, Lillestrøm-Odd Grenland, Molde-Start, Stabæk-Aalesund.