Hopp til innhold

– Han jobbet som en mann for å gjemme varene

Polsk mann kjørte i grøfta og ble tatt på fersk gjerning av politiet da han forsøkte å gjemme øl og sigaretter i skogen.

Tollbeslag 260511

Den polske mannen forsøkte å gjemme smuglervarene i skogen.

Foto: Tollvesenet

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Like før klokken 18.00 i går kveld oppdaget en tollpatrulje en polskregistrert bil på riksvei 22 ved Bakke i Halden. Observasjonene av bilen var så interessante at det ble planlagt en kontroll av bilen ved Risum - så langt kom man aldri.

Les også:

Den polske mannen var nemlig ikke særlig interessert i å bli stanset, så han valgte å snu og kjøre tilbake i retning av Sverige.

– Vi hadde satt opp en kontroll ved Risum, men mannen svingte av før kontrollen og kjørte videre på noen småveier. Tollerne fulgte etter i lav fart og på god avstand, og etter hvert ble politiet kontaktet, sier fungerende kontorsjef for grensekontrollen, Per Solbjerg.

Turen endte i grøfta

Politiet fulgte opp tipset fra tollerne og startet jakten på mannen, som er i 30-årene.

– Observasjoner fra publikum ledet politiet inn på en bestemt vei, der de etter hvert traff på denne mannen som stod i grøfta med bilen, sier fungerende kriminalsjef Tore Løwengreen i Halden-politiet.

Les også:

Da var mannen allerede i full gang med å gjemme varene han hadde tatt med seg over grensa.

– Han jobbet som en mann, og var veldig svett etter å ha båret alkohol og sigaretter ut i skogen for å gjemme det. Mannen ble pågrepet, bilen ble ødelagt og smuglervarene ble beslaglagt. Han sitter nå i arrest i påvente av avhør, sier Løwengreen.

Totalt fant tollerne 410 liter øl, 27 liter brennevin og 5000 sigaretter.