Hopp til innhold

Forsvareren fortsetter sitt angrep

Advokat Oscar Ihlebæk fortsetter å så tvil om hovedvitnets troverdighet.

Forsvarer Oscar Ihlebæk og medforsvarer Hanne Pentzen

Forsvarer Oscar Ihlebæk og medforsvarer Hanne Pentzen.

Foto: Stein Ove Korneliussen / NRK

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.
Tiltalt i vitneboks

Tiltalt i vitneboks.

Foto: Tegning av Karl Gundersen

I dag fortsetter uke to av rettssaken mot en politimann fra Østfold som er tiltalt for seksuelle overgrep og seksuell trakassering av ti kvinner. Han har også innrømmet at han skal ha fått hovedvitnet til å ha sex over webkamera.

Den tiltaltes forsvarer, Oscar Ihlebæk på sin side fortsetter sine angrep mot hovedvitnet.

Så hardt har han kjørt på dette, at dommeren har grepet inn flere ganger og spurt hva han vil oppnå. Bloggen til hovedvitnet har også i dag vært et viktig tema. Forsvarer Oscar Ihlebæk bruker bloggen hennes for å vise at hun lider av blant annet peronlighetsforstyrrelse. Dette har hun ikke lagt skjul på i retten.

– Bloggen er en medisin mot lidelsene mine, som hjelper meg å fokusere annerledes.

LES OGSÅ:

Ihlebæk spurte om hennes virkelighetsoppfatning.

– Jeg rømmer fra sannheten ved å lage et liv jeg ikke vil leve. Det handler om å istedenfor å tenke på hvor stygg jeg er, har jeg sex med noen. Jeg rømmer fra sannheten om hvem jeg er og mine traumer. Jeg vil ikke tenke på det.

– Trengte komplimenter

Politimannen sa i retten i dag at han på et tidspunkt følte han mistet kontrollen over kontakten med hovedvitnet. Han var også redd for at hun og kjæresten hennes skulle presse ham for penger.

– Jeg visste at jeg måtte stoppe kontakten uten at hun skulle føle seg såra og lei seg. Hun har lavt selvbilde, og hun trenger komplimenter. Det er derfor jeg i loggene sier at hun er søt og pen … for å gi komplimenter.

Visste ingenting

Uttalelsen «Jeg er så utspekulert» falt da hovedvitnet og politimannen avtalte at hun skulle ha sex foran webkameraet med kjæresten sin, samtidig med at tiltalte skulle få se på. Kjæresten visste ingenting.

Mannen har tidligere benektet at de to har hatt sex, men har innrømmet at de to hadde pratet mye om sex over chat.

Samtalen dreies stadig vekk inn på sex, og det skjer alltid på hans initiativ.

Tiltalen inkluderer en lang rekke stikkord: sexovergrep, mindreårige, webkamera, utnytting, løgn, falske identiteter. Han skal blant annet ha opptrådt som Henriette på 17 år for å skaffe seg sex med kvinner.

Den tiltalte politmannen erklærte seg ikke skyldig i tiltalen, som omfatter en lang rekke punkter.

Dette er han tiltalt for med hovedvitnet:

  • Våren 2002 oppsøkte han B på nettstedet Spraydate. Han kom fikk vite om hennes personlige problemer, og at hun ønsket å utdanne seg til politi. Han ba om å få møte henne, og la vekt på at det var trygt siden han var politimann.
  • Vinteren 2002/2003 hadde de sex hjemme hos henne.
    De opprettholdt kontakten, og han ga henne råd i vanskelige livssituasjoner. I 2008 skal hun ha utført oralsex på politimannen på et hotellrom i Oslo.
  • Høsten 2009 tilbød han seg å hjelpe kvinnen med å få orden på hennes økonomi. Han fikk fullmakt til å representere henne overfor kreditorer, og han fikk også kopi av pasientjournalen hennes.
  • De chattet mye på nettet i den perioden, og han skal ha fått tilsendt bilder av kvinnen som onanerer og har seksuell omgang. Kvinnen sendte ham også lydfiler.
  • I november 2009 kysset og befølte han henne i en bil utenfor arbeidsstedet. Han lånte henne 2.500 kroner. Pengene skulle betales tilbake ved at han skulle få se henne ha sex med sin kjæreste via webkamera.