Hopp til innhold

Petter er redd for å punktere

Etter å ha punktert fire ganger fredag, stoler ikke Petter Solberg lenger på dekkene han bruker under Rally Portugal.

Petter Solberg, Rally Portugal
Foto: PATRICIA DE MELO MOREIRA / Afp

Solberg måtte bryte den siste fartsprøven i går da han ikke hadde flere reservedekk. Han fikk ti minutter tillegg i tiden, og ligger langt bak teten. Lørdag vant han den niende fartsprøven, men valgte å bremse ned på den neste.

– Jeg trodde jeg hadde punktert igjen, så jeg tok det rolig. Jeg er virkelig redd for punkteringer nå. Jeg kjører forsiktig, men aner ikke hva jeg skal gjøre, sa en frustrert Solberg til World Rally Radio.

Petter Solberg ligger på en 13-plass.

LES OGSÅ:

Henning er beste nordmann

Henning Solberg er den eneste norske føreren som ikke har fullført alle fartsprøven. Han ligger på en sjetteplass etter at halvparten av dagens prøver er kjørt. Men det har ikke vært noe problemfritt løp for storebror Solberg.

– Jeg vet ikke hva som er galt. Det kommer en rar lyd fra bakparten av bilen, så jeg måtte ta det rolig, sa han til radiokanalen før de kjørte inn til service.

Mads Østberg ligger på en 59-plass, over 30 minutter bak teten. Østberg hadde uhell både fredag og lørdag og gikk glipp av seks fartsprøver. Derfor ble han også ilagt 30 minutters tillegg på tiden.

LES OGSÅ:

Stillingen etter 10 fartsprøver

  • Ogier
  • Latvala +6,9
  • Loeb +30,7
  • Hirvonen + 2.17,9
  • Wilson +3.37,3
  • Solberg +3.42,9

Det skal totalt kjøres 17 fartsprøver. Løpet avsluttes søndag med fire prøver.