Hopp til innhold

Frifunnet i plenklipper-sak

Rettens flertall mente tiltalte handlet i nødverge, da han dyttet vaktmester.

Odd Aspelund

Odd Aspelund (70) måtte sy seks sting etter plenklipp-episoden i sommer.

Foto: Anders Winlund / NRK

Flertallet i Sarpsborg tingrett mener mannen i 40-årene handlet i nødverge, da han i fjor sommer dyttet vaktmesteren (70) i Nedre Alvim borettslag i forbindelse med en disputt om gressklipping, skriver sa.no.

Les også:

Måtte sys etter krangel

Sarpsborg-mannen i 40-årene skal ha dyttet vaktmester Odd Aspelund overende fordi han irriterte seg over at gresset i borettslaget ble klippet en fredag kveld i fjor sommer.

Dette skal ha resultert i at Aspelund (70) fikk et kutt i høyre tinning som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

Hovedforhandlingene i saken ble avsluttet fredag for en uke siden.

- Har vært en stor belastning

Under hovedforhandlingen i Sarpsborg tingrett la aktor Dag-Fredrik Reymert ned påstand om 35 dagers betinget fengsel og en bot på 10 000 kroner som straff for vaktmester-dytten.

Påtalemyndigheten mener dette var en voldshandling, og at borettslagsbeboeren ikke var i en nødvergesituasjon.

Forsvareren til den tiltalte naboen, advokat Harald Otterstad, sier til SA at hans klient var lettet da han fikk høre om frifinnelsen.

- All den medieomtale som denne saken har ført med seg har vært en stor belastning for min klient. Han har ikke kjent seg igjen i de mange framstillingene i pressen om denne saken. sier Otterstad.