Hopp til innhold

Risikerer fengsel i plenklipper-sak

En sarping kan få betinget fengselsstraff for vold mot vaktmester Odd Aspelund (bildet). – Selvforsvar, hevder tiltalte.

Odd Aspelund

Odd Aspelund (70) måtte sy seks sting etter plenklipp-episoden i sommer.

Foto: Anders Winlund / NRK

Sarpsborg-mannen skal ha dyttet vaktmester Odd Aspelund overende fordi han irriterte seg over at gresset i borettslaget ble klippet en fredags kveld i fjor sommer.

Dette skal ha resultert i at Aspelund (70) fikk et kutt i høyre tinning som måtte sys med sju sting. Han skal også ha fått skrubbsår på ryggen og høyre kne, samt sår på en finger.

Hovedforhandlingene i saken ble avsluttet fredag og både aktor og forsvarer har lagt ned sine påstander.

– Full frifinnelse

Aktor mener sarpingen bør bli dømt til 45 dagers betinget fengsel for å ha vært voldelig mot vaktmesteren.

Forsvarer Harald Otterstad har lagt ned påstand om full frifinnelse. Den tiltalte mener selv han handlet i selvforsvar og at han aldri burde vært tiltalt i saken.

I retten bekreftet han imidlertid at han gikk ned til vaktmesteren for å be han slutte med plenklippingen.

– Vi ble stående ansikt mot ansikt og så løftet han den ene armen, og jeg var sikker på at han skulle slå til meg. Jeg dyttet ham derfor unna med to hender, for å komme meg unna. Jeg er lei meg for at han fikk de skadene han fikk i forbindelse med det påfølgende fallet, men jeg hadde på ingen måte til hensikt å påføre ham noen skade, hevdet tiltalte i retten ifølge sa.no.

– Ble dyttet i ryggen

Vaktmester Aspelund mener på sin side at han uten forvarsel ble dyttet hardt i ryggen.

– Det var først da jeg falt jeg fikk se at det var naboen som gjorde dette, og jeg spurte hva han drev med. Jeg ba ham også hjelpe meg opp, men det var ingen hjelp å få, sa Aspelund i sin forklaring i følge avisa.

Avgjørelsen i saken kommer neste uke.