Hopp til innhold

Bolighus totalskadet i brann

En bolig i Rakkestad ble totalskadet etter brann fredag kveld.

Boligbrann i Rakkestad
Foto: Vidar Tangerud/NRK

Politiet fikk 21.36 fredag kveld, melding fra brannvesenet om brann i en bolig like ved flyplassen i Rakkestad.

Boligen som ligger i Villa Hagen ble totalskadet i brannen, men beboerne var ikke hjemme da brannen oppstod, og kom først til stedet i 23-tiden. Da drev brannvesenet med etterslukking av brannen, får NRK.no opplyst av operasjonsleder i Østfold politidistrikt, Paul Horne.

Årsaken til brannen er foreløpig ukjent, og politiet vil foreta tekniske undersøkelser.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Boligbrann i Rakkestad

Denne boligen ble totalskadet i en brann fredag kveld.

Foto: Vidar Tangerud/NRK

Flere julebranner

Desember er den desidert verste brannmåneden. Sjansen for at huset ditt begynner å brenne er femti prosent større i disse dager, ifølge Norsk Brannvernforening.

Derfor er det kanskje ikke overraskende at det har vært flere tilfeller av brann på julaften – som man kan lese ut av politiets logg for dagen.

Politiet fikk først melding om brann i en dobbeltgarasje i Oskleiva i Halden, der både garasjen og en bil ble totalskadet. Ingen andre bygninger, eller personer ble skadet i brannen. Årsaken til brannen er ukjent og politiet har opprettet sak.

Brann i elektriske anlegg

Bare fem minutter senere fikk politiet i Halden melding om nok en brann, denne gang i en privatbolig i Hasselveien. Det viste seg å være brann i en inntakskabel på et elektrisk anlegg i boligen.

LES OGSÅ:

Politiet melder om liten eller ingen skade på selve boligen, men et elektrisk luftstrekk inn til boligen skal ha blitt skadet. Heller ikke her er årsaken til brannen kjent. Sak er opprettet, og E-verket tar seg av skadet på anlegget.

I tillegg ble det meldt om brann i en transformator i Lervikveien i Onsøy. Brannen hadde oppstått i en spenningsbryter, antagelig utløst av overforbruk, opplyser politiet.