Hopp til innhold

Resultatløs jakt på væpnet raner

Kvinnelig ansatt i en videoforretning i Halden ble truet med en pistollignende gjenstand.

Ran i Halden

Videoverden i Halden ble utsatt for et væpnet ran mandag kveld.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Ran i Halden

Dette er den tredje gangen butikken utsettes for væpnet ran.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK
Ran i Halden

Like før klokken 18.00 skal en mann ha truet betjeningen i videoverden med en pistollignende gjenstand. Nå jakter politiet på gjerningsmannen.

Foto: Ingrid Mathilde Langvik / NRK

Ranet skal ha skjedd like før klokken 18.00

– Krimavdelingen i Halden jobber nå med ranet og vi får se hva deres undersøkelser fører til, opplyser operasjonsleder ved Østfold politidistrikt, Paul Horne.

En kvinnelig ansatt i butikken «Videoverden», er kjørt til legevakten etter ranet.

– Bevæpnede patruljer har foretatt søk i området, samt i et handlesenter hvor det mistenkes at gjerningsmannen kan ha vært innom. Åstedsundersøkelse er igangsatt og vil fortsette i morgen formiddag, sier Horne.

Viftet med pistollignende gjenstand

– Raneren skal ha brukt en pistollignende gjenstand, men det er ikke innrapportert at det er brukt vold på steded. Kvinnen som ble utsatt for ranet har ingen fysiske skader, forteller Horne.

Politiet har ingen beskrivelse av gjerningsmannen, men Horne foteller at de nå gjennomsøker et av byens kjøpesenter i jakten på gjerningsmannen.

– Mannen har fått med seg et foreløpig ukjent pengebeløp fra stedet. Bevæpnede patruljer har foretatt søk i området

Ranet for tredje gang

Mannen som utførte ranet skal ha forlatt butikken til fots. Dette skal ha vært den tredje gangen på kort tid den samme butikken blir utsatt for et ran.

– Denne gangen var det med pistol. Forrige gang var det med kniv og den første gangen ble ranet avverget, forteller eieren av kiosken til NRK.no.