- Aune og han andre

Hans Erik Ramberg var en fornøyd mann, etter at han fikk spille hele kampen da Fredrikstad slo Løv-Ham 2-0, og sikret seg finaleplass i kvalifiseringen til Eliteserien.

Hans Erik Ramberg

Hans Erik Ramberg synes det var artig å endelig få sjansen i en kvalifiseringskamp.

Hans Erik Ramberg var i strålende humør da dommeren blåste av for full tid. Han var fornøyd med å få spille hele kampen, etter at han ble vraket til kvalifiseringsdramaet mot rival Sarpsborg i fjor.

– Det var Tom Freddy som satte meg ut i fjor, sammen med han andre treneren. Jeg tenkte faktisk på det i stad, og det var artig å få spille kvalik. Det var moro med en seier på en tung dag på jobben, sier Ramberg.

Han tror at den gode følelsen etter fredagens seier, kan være med på å skaffe Fredrikstad en liten fordel før de to finalekampene.

– I dag fikk vi en skikkelig lagseier, og det gir selvtillit. Så dette må vi ta med oss videre, sa han før han gikk i garderoben.

Løv-Ham startet friskt

Gjestene fra Bergen sjokkerte hjemmelaget i innledningen og gikk knallhardt ut mot et usikkert og nervøst Fredrikstad, som så ut til å ha glemt både konsentrasjon, vilje og lyst i garderoben før kampen.

Hjemmelaget var faktisk heldige som ikke lå under med både to og tre mål etter de første 15 minuttene. Men om Fredrikstad slet i starten, så kom de voldsomt tilbake etter hvert.

SE MÅLENE TIL FREDRIKSTAD HER:

Video Se FFK-målene her

Praktmål av Borges

Islendingen Gunnar Heidar Thorvaldsson avsluttet et nydelig angrep, like før lagene gikk til pause, og skaffet dermed et glimrende utgangspunkt før andre omgang, samtidig som han garantert roet en god del tynnslitte nerver.

Etter en drøy times spill ble nervene roet ytterligere, da Celso Borges scoret på et nydelig utført frispark fra drøyt 30 meter. Etter scoringen feiret costaricaneren med å dra av seg trøya, og ble dermed belønnet med et unødvendig gult kort, som kan bli skjebnesvangert, dersom han får gult også i neste kvalifiseringskamp.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Celso Borges

Celso Borges feiret med å dra av seg trøya, og pådro seg dermed et unødvendig gult kort.

Etter at de gikk opp til 2-0 hadde Fredrikstad full kontroll på kampen, og kunne dermed juble over å ha sikret seg ytterligere to kamper.

– Møter et godt lag

Fredrikstad-trener, Tom Freddy Aune var naturligvis en lettet mann etter kampen, og passet på å berømme sine motstandere.

– Du merker det på hele stadion her i dag, at dette er en lettelse. Vi møter et lag som har gode ferdigheter, det er et godt spillende lag og de skaper problemer for oss i perioder, men vi holder jo nullen og det er jo fantastisk deilig, sa Aune til NRK, like etter kampslutt.

Før han satte fokus på neste utfordring - to avgjørende kamper mot enten Hønefoss eller Ranheim.

– Nå var dette semifinalen, også har vi to finaler igjen, og da skal vi gi 100%, som vi har gjort i hele år.

Tom Freddy Aune

Fredrikstad-trener, Tom Freddy Aune, var naturligvis en lettet mann etter fredagens seier.

Og hvem Fredrikstad møter i neste runde av kvalifiseringen til Eliteserien, blir avgjort førstkommende søndag, da spiller Hønefoss mot Ranheim. Kampen begynner klokken 18.00.