Hopp til innhold

Mener høy innvandring er årsak til arbeidsledighet

NHO fnyser av Audun Lysbakken, som hevder at diskriminering blant arbeidsgivere er hovedårsaken til den høye ledigheten blant innvandrere.

Espen Evensen, NHO

Espen Evensen i NHO nekter å gi arbeidsgiverne skylden for den høyearbeidsledigheten blant innvandrerne.

Foto: NHO Østfold

Høy innvandring har ført til mer fremmedfrykt. Det mener NHO Østfolds leder Espen Evensen er mye av årsaken til at det er høy arbeidsledighet blant innvandrere.

– En av årsakene til at man ikke får jobb er at innvandringsveksten i Østfold har vært ganske enorm. Det gjør at man da blir møtt med det som er tradisjonell fremmedfrykt, fordi vi ikke har blitt kjent nok med innvandrerne, sier Espen Evensen.

Han reagerer på uttalelsene fra inkluderingsminister Audun Lysbakken i går, der han hevdet at alt for mye diskriminering blant arbeidsgivere er hovedårsaken til den høye ledigheten.

– Næringslivet kan ikke være med på at det er næringslivet alene som sitter med ansvaret for det. Vi tar nå et kjempeløft, og vi skal selvsagt være med på å dra dette videre, sier NHO-lederen.

Hele 6,9 prosent av innvandrerne er uten arbeid. Men Evensen mener det blir for lettvint å si at diskriminering er årsaken til at Østfold topper statistikken over arbeidsledige innvandrere.