Hopp til innhold

Avslutter søk etter savnet mann på Hvaler

Redningsmannskapene har avslutter leteaksjonen etter den savnede 22-åringen på Hvaler, uten resultat.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

En person er fortsatt savnet, mens kameraten hans greide å svømme til land, etter at den 17 fots plastbåten deres kantret utenfor Hvalerøyene torsdag.

Operasjonsleder Rune Kristian Arneberg, sier at leteaksjonen ikke blir gjenopptatt før været bedrer seg, men man har ikke lenger noe håp om å finne mannen i live.

Når været bedrer seg kan det bli aktuelt å ta opp letingen igjen. Men vi er nå over i en ny fase av leteaksjonen – hadde det vært håp om å finne ham i live i sjøen hadde vi selvsagt fortsatt letingen.

Operasjonsleder Runar Kristian Arneberg

Hunder markerte

Redningshelikopter, to redningsskøyter, politibåt og brannvesen lette torsdag kveld og natt, samt hele fredag, etter den savnede ung mannen, som skal ligge i vannet utenfor Hvaler.

– Vi gjenopptok fredag tilsvarende søk som vi gjorde torsdag kveld, slik at vi er sikre på at vi ikke misset noe i mørket., sier Terje Marstad som leder aksjonen for politiet.

Store mannskaper fra Røde Kors har også vært med på letingen, og ved 15-tiden fredag ettermiddag markerte en av deres hunder på et punkt ved Utgårdskilen på Hvaler.

– Brannvesenet sendte ned dykkere ved stedet hvor hunden markerte, men de kunne heller ikke finne noe der, sa skipper på redningsskøyta Horn Flyer like før klokken 17 fredag ettermiddag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Leteaksjon på Hvaler

Leteaksjonen på Hvaler har startet igjen.

Foto: Tor René Stryger / NRK

Mannen som har greid å komme seg til land, fortalte at de hadde gått rundt med båten tidlig torsdag formiddag. Han har ikke fått varslet om dette tidligere, og vi fikk meldingen først klokken 19 torsdag kveld.

Innsatslederen Anders Aune Strømsæther

– Fikk melding sent

Pål Bustgaard - Skipper Redningsskøyta Sundt Flyer

Skipper Pål Bustgaard på redningsskøyta Horn Flyer.

Foto: Øystein Okkenhaug / NRK

Ifølge innsatsleder Anders Aune Strømsæther, kommer de to unge mennene fra Fredrikstad. Den ene meldte seg via sin mor torsdag kveld, like før klokken 19, en god stund etter at han hadde kommet seg i land.

Det er uklart hvorfor mannen ikke fikk meldt fra tidligere. Mannskaper fra Røde Kors lette hele natt til fredag, og hele fredagen.

– Leteforholdene var tøffe på natta, med kraftig vind. I tillegg var det mørkt, forteller Steinar Urdal som var ute og lette hele natt til fred.

Kantringen skal ha skjedd utenfor Vauerbrottet på sydsiden av Vesterøy i Hvaler kommune.

– Vi har fant båten like ved Vauerbrottet sør for Vesterøy. Vi har også funnet mange gjenstander fra båten som ligger og flyter, forklarer skipper Bustgaard til NRK.no.

Grov sjø og liten kuling

Det var grov sjø og, ifølge Meteorologisk institutt, liten kuling i området torsdag, med 11 sekundmeters vind fra sydvest.

«Den ene personen som kom seg på land er ikke skadet», opplyser politiet.

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.