Hopp til innhold

Voldsom interesse for Hvaler etter TV-serie

Interessen for eiendommer på Hvaler har økt voldsomt etter TV2-serien med samme navn.

Skjærhalden, hvaler

Kommunesenteret Skjærhalden på Hvaler.

Foto: scanpix

TV2-serien «Hvaler» ser ut til å gjøre interessen for Østfold-øyene enorm. Ordfører Eivind Norman Borge i kommunen sier TV-serien har gitt Hvaler et løft.

– Store ringvirkninger

– TV-serien gir store ringvirkninger for kommunen. I fjor kom blant annet 170 turistbusser som besøkte områdene som er filmatisert i serien. Det legges igjen store pengebeløp i kommunen, og det merkes i næringslivet og på syselsettingen i kommunen, sier ordføreren til NRK.no.

Eivind Norman Borge, ordfører på Hvaler

Ordfører Eivind Norman Borge på Hvaler.

Foto: Pål Andersen / NRK
Hvaler. Solnedgang over øyene.

Solnedgang over øyene på Hvaler.

Foto: Jarild, Sverre Chr. / SCANPIX

For også arbeidsledigheten har gått ned med flere prosent siden TV-serien startet, men ordføreren tror de store ringvirkningene kommer på lengre sikt.

– Vi håper jo ikke at dette fører til at boligprisene går til himmels, men foreløpig er ikke det noe problem, sier Borge.

Økning på 130 prosent

Eiendomsannonsøren FINN.no registrerte 71.791 klikk på Hvaler i september i år, og det er en økning på 130 prosent.

– Vi har merket et uvanlig høyt antall søk på Hvaler i perioden etter at TV2-serien startet. Det er ikke tilfelle med andre populære områder. Bilder av sommer sol og svaberg trigger nok drømmen om hytte ved sjøen, sier Johan Fredrik Høvås i FINN til VG onsdag.

– Ikke overraskende

Dermed har Hvaler gått forbi Kragerø, som er ett av de mest populære hytteområdene. Her var det 41.246 søk på FINN i samme måned.

Det er ikke første gang at en TV-serie fører til stor interesse for steder i Norge, og bedriftsøkonom Bjørn Erik Øye i analyseselskapet Prognosesenteret er ikke overrasket.

– Vi ser flere eksempler på det. I dette tilfellet viser Hvaler seg fra sin beste side, noe som tydeligvis vekker nordmenns interesse, sier Øye.